EjendomsWatch

Forskellige Airbnb-regler skaber usikkerhed i ejendomsbranchen

Der er betydelig forskel på lovgivningen for korttidsudlejninger via tjenester som Airbnb alt efter boligens type, og det er en kilde til stor usikkerhed i ejendomsbranchen. 

Foto: PR

Mens udlejningstjenesten Airbnb har vundet stort indpas i befolkningen, er det ikke alle i ejendomsbranchen, der er lige begejstrede.

I hvert fald er tjenesten blevet et stort tema blandt politikere, ejendomsejere og ejendomsadministratorer, fordi det er svært at holde styr på lovgivningen for korttidsudlejning. Reglerne er nemlig forskellige alt efter boligens type, og det får mange medlemmer til at kontakte Ejendomsforeningen Danmark for at få rådgivning.

Det skriver Henrik da Silva, juridisk konsulent i Ejendomsforeningen Danmark, i en klumme, som EjendomsWatch bringer mandag.

"Det er især bekymringer om manglende muligheder for kontrol samt utryghed blandt beboerne, der går igen, men selvom disse udfordringer er et gennemgående tema i ejendomsbranchen, er der stor forskel på handlingsmulighederne alt efter, om der er tale om udlejnings-, andels- eller ejerforeningsejendomme. Der er nemlig stor forskel på retsgrundlaget for de tre boligtyper," skriver han.

I klummen gennemgår Henrik da Silva nogle af de mest væsentlige regler for de tre boligtyper og henviser blandt andet til en af de første domme, der i sommeren 2016 blev afsagt om Airbnb i udlejningsejendomme.

Hele klummen kan læses her.

København vil sætte loft på Airbnb-udlejning 

Airbnb parat til dialog om udlejningsloft i København

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier