EjendomsWatch

Millionstøtte til forvandling af forladte bygninger

For at skabe liv i forladte bygninger får fire boligprojekter nu tildelt millionstøtte fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Foto: /ritzau/Gregers Tycho

Fire pilotprojekter får tildelt i alt 30 mio. kr. af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at ombygge tomme bygninger til moderne lejeboliger, skriver styrelsen i en pressemeddelelse. 

Formålet er foruden at skabe nyt liv i de efterladte bygninger også at sikre, at der står flere billige lejeboliger til rådighed i områderne. Ombygningerne skal ske ved hjælp af et modulsystem, som blandt andet giver mulighed for at være fleksibel i indretningen at boligerne alt efter efterspørgslen.

De fire pilotprojekter finder sted i kommunerne Faxe, Vordingborg, Hjørring og Faaborg-Midtfyn og projekterne bliver fulgt fra start til slut af Statens Byggeforskningsinstitut, som blandt andet skal sikre, at erfaringerne med at ombygge forladte bygninger bliver ført videre til andre interesserede aktører.

10.000 kvm nedlagt sygehus giver hovedbrud hos Danica 

Købere står på spring til Forsvarets forladte københavnerejendomme 

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier