EjendomsWatch

Erhvervsmægler: Efterspørgslen fortsætter i 2017

Investeringslysten i fast ejendom er ikke blot usvækket. Den er ligefrem stigende, viser nye tal. PFA-direktør forventer at investere for 10 mia. kr. igen næste år, lyder det.

Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme. | Foto: PR

Tal fra mægleren EDC’s researchafdeling viser, at den store efterspørgsel på investeringsejendomme vil fortsætte i 2017. Det skriver Børsen. En af dem er PFA Ejendomme, der i år investerer 10 mia. kr. i ejendomme, og sådan bliver det også i 2017, hvis budgetterne ellers holder.

"Vores investeringsintensitet er med samme styrke i 2017, som den har været i 2016. Jeg synes, at nogle af ejendommene er blevet voldsomt dyre – det er kontorejendomme og strøgejendomme, men vi er fortsat interesserede i at købe boligejendomme," siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, til Børsen.

Undersøgelsen er baseret på EDC’s netværk af erhvervsvirksomheder – bl.a. investorer og brugere af fast ejendom. 54 pct. af de adspurgte vil allokere flere penge til fast ejendom i 2017. Sidste år var andelen 38 pct. Så investeringslysten ser ud til at være stigende på trods af et højt prisniveau på fast ejendom.

Blandt EDC-kunderne er det primært boliginvesteringsejendomme, der er i fokus. 74 pct. vil investere i boligsegmentet, mens kontorsegmentet ligger på 14 pct. og industriejendomme 12 pct.

PFA-direktør løber risikoen med ny europæisk fond

Newsec: Attraktivt marked for investeringsejendomme fortsætter i 2017

PFA Ejendomme får ankerlejer til istandsat strøgejendom 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier