Nyt boligområde på 60.000 kvm i det nordvestlige Aarhus tager form

Planlægningen af nyt boligområde i Tilst med 600-700 lejligheder og rækkehuse - og med dagligvarebutik - er nu gået ind i afgørende fase.
Sådan tager projektet på Gasagrunden i Tilst sig ud i høringsmaterialet. | Foto: PR-illustration.
Sådan tager projektet på Gasagrunden i Tilst sig ud i høringsmaterialet. | Foto: PR-illustration.

Planerne om et boligområde på den såkaldte Gasagrund i Tilst i det nordvestlige Aarhus er nu nået så langt, at projektet er sendt i offentlig høring, skriver Århus Stiftstidende. Bag planerne står Ejendomsgruppen Danmark fra Hvidovre sammen med Hellerup-firmaet Konstructgroup.

Projektet på den tidligere erhvervsområde indeholder en kerne bestående af seks karréer omgivet af fritliggende etageejendomme og rækkehuse. Det hele i to-fire etager. Alternativt kan nogle af rækkehusene mod nord ændres til punkthuse i fire-fem etager.

"På området kan der opføres omkring 60.000 etagekvadratmeter boliger. Der bliver primært tale om familieboliger, men der er også planlagt ungdomsboliger, siger Hanne Jørvang, byplanlægger fra Aarhus Kommune, til Århus Stiftstidende.

Projektet kommer ikke til at rumme krav om almene boliger. Ifølge Hanne Jørvang har Aarhus Kommune vurderet, at der allerede er nok af den type boliger i området.

Han står bag Danmarks største private byudviklingsprojekt

Ny bydel på vej i Aarhus-forstad

Historisk mange almene boliger på vej i Aarhus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også