EjendomsWatch

Arkil må atter engang nedjustere

Entreprenørvirksomheden kommer på resultatsiden ud af seneste kvartal med bedring.

Foto: PR

Børsnoterede Arkil Holding med hjemsted i Vojens leverede i tredje kvartal faldende omsætning i forhold til samme periode sidste år. Omsætningen faldt knap 7 pct. til 881 mio. kr. Overskuddet før skat i kvartalet blev 50,4 mio. kr. mod 34,5 mio. kr. sidste år.

I årets første ni måneder er faldet i omsætningen knap 10 pct. til 2187 mio. kr.

"Omsætningsnedgangen kan henføres til de danske aktiviteter og følger af et bevidst reduceret ordreindtag på større projekter samt et fald i efterspørgslen på asfalt i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern," skriver selskabet.

Afvikling af aktiviteter i Civil Works og nedskrivninger på 67,1 mio. kr. i de første ni måneder af 2016 påvirker koncernens samlede udvikling negativt, hvilket tidligere er oplyst.

I de første ni måneder blev resultatet før skat et underskud på 2,1 mio. kr. mod 38,5 mio. kr. sidste år, hvoraf engangsindtægter sidste år udgjorde 19,9 mio. kr.

Arkil Holding sænker forventningen til omsætningen for hele året til 2,9 mia. kr. fra 3,1 mia. kr. Derimod fastholdes forventningerne til resultatet før skat i niveauet minus 20 mio. kr. til plus 10 mio. kr.

"De problemramte projekter og den lavere aktivitet som følge af afviklingen af aktiviteter i Civil Works påvirker som tidligere meddelt forventningerne til helårets resultat før skat negativt med 70-80 mio. kr. i forhold til forventningerne ved årets start," hedder det i regnskabet.

Arkil er part i tvister på sporombygningsprojektet på Østfyn og projektet E3001 omhandlende vejbroer på Lolland og Falster.

"Ledelsen er på baggrund af juridiske vurderinger fra eksterne rådgivere af den opfattelse, at koncernens juridiske stilling i sagerne er velunderbygget, men at der altid i sådanne sager er en vis risiko forbundet med processen. Årets resultat kan derfor blive påvirket af udfaldet af sagerne i såvel positiv som negativ retning," påpeger selskabet.

Arkil plaget af problemprojekter og nedskrivninger

Arkil nedlægger enhed, nedskriver tre projekter og nedjusterer

Arkil-konsortium mister trecifret millionkontrakt hos Banedanmark

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier