EjendomsWatch

Arkil må atter engang nedjustere

Entreprenørvirksomheden kommer på resultatsiden ud af seneste kvartal med bedring.

Foto: PR

Børsnoterede Arkil Holding med hjemsted i Vojens leverede i tredje kvartal faldende omsætning i forhold til samme periode sidste år. Omsætningen faldt knap 7 pct. til 881 mio. kr. Overskuddet før skat i kvartalet blev 50,4 mio. kr. mod 34,5 mio. kr. sidste år.

I årets første ni måneder er faldet i omsætningen knap 10 pct. til 2187 mio. kr.

"Omsætningsnedgangen kan henføres til de danske aktiviteter og følger af et bevidst reduceret ordreindtag på større projekter samt et fald i efterspørgslen på asfalt i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern," skriver selskabet.

Afvikling af aktiviteter i Civil Works og nedskrivninger på 67,1 mio. kr. i de første ni måneder af 2016 påvirker koncernens samlede udvikling negativt, hvilket tidligere er oplyst.

I de første ni måneder blev resultatet før skat et underskud på 2,1 mio. kr. mod 38,5 mio. kr. sidste år, hvoraf engangsindtægter sidste år udgjorde 19,9 mio. kr.

Arkil Holding sænker forventningen til omsætningen for hele året til 2,9 mia. kr. fra 3,1 mia. kr. Derimod fastholdes forventningerne til resultatet før skat i niveauet minus 20 mio. kr. til plus 10 mio. kr.

"De problemramte projekter og den lavere aktivitet som følge af afviklingen af aktiviteter i Civil Works påvirker som tidligere meddelt forventningerne til helårets resultat før skat negativt med 70-80 mio. kr. i forhold til forventningerne ved årets start," hedder det i regnskabet.

Arkil er part i tvister på sporombygningsprojektet på Østfyn og projektet E3001 omhandlende vejbroer på Lolland og Falster.

"Ledelsen er på baggrund af juridiske vurderinger fra eksterne rådgivere af den opfattelse, at koncernens juridiske stilling i sagerne er velunderbygget, men at der altid i sådanne sager er en vis risiko forbundet med processen. Årets resultat kan derfor blive påvirket af udfaldet af sagerne i såvel positiv som negativ retning," påpeger selskabet.

Arkil plaget af problemprojekter og nedskrivninger

Arkil nedlægger enhed, nedskriver tre projekter og nedjusterer

Arkil-konsortium mister trecifret millionkontrakt hos Banedanmark

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier