EjendomsWatch

Kuben: Fremtidens erhvervsbyggeri er attraktive kontorer

Den fortsatte udvikling af erhvervsstrukturen betyder, at fremtidens erhvervsbyggeri i høj grad er kontorbyggeri, som i attraktive rammer skal rumme vidensintensive serviceerhverv, konkluderer analyse fra Kuben Management.

Foto: PR

Erhvervsbyggeriet, som er faldet markant siden finanskrisen, når ikke tilbage til fortidens omfang, konkluderer rådgivningsvirksomheden Kuben Management i en ny analyse.

"Der er sket et kvalitativt skifte i erhvervsbyggeriet siden 2007" udtaler direktør Jens Henrik Haahr, Kuben Management, i en pressemeddelelse.

"Både erhvervsstruktur, teknologi og urbanisering spiller ind," fortsætter han.

Beskæftigelsesudviklingen sker ifølge Haahr næsten udelukkende inden for serviceerhvervene, og i særdeleshed inden for de vidensintensive serviceerhverv som IT, design, forskning og udvikling mv. Samtidig fortsætter urbaniseringen uformindsket.

Det har klare konsekvenser for efterspørgslen efter erhvervsbyggeri, påpeger analysen.

"Erhvervslivet holder så at sige flyttedag, fra traditionelle lager- og produktionsfaciliteter, til moderne fleksible arbejdsmiljøer, som huser virksomheder baseret på IT, netværk, kommunikation og lignende", siger han.

Samtidig vil den enkelte virksomheds fysiske rammer i højere og højere grad blive et parameter, virksomhederne konkurrerer på. Stor fleksibilitet, attraktiv beliggenhed, god tilgængelighed, og rammer der åbner for samarbejde såvel som fordybelse er ifølge Kuben Management vigtige elementer i virksomhedernes kamp om kvalificerede medarbejdere. Også bygninger, der indeholder gode servicetilbud til medarbejderne, fx sundheds- og rekreationstilbud, vil blive et stadigt vigtigere redskab for virksomhederne til at sikre sig deres medarbejderes loyalitet.

Der vil også fremover være behov for at vedligeholde og forny bygningsmassen inden for produktionserhvervene. Og med øget nethandel bliver der brug for flere avancerede lagerbyggerier. Men udviklingen i fremtidens erhvervsbyggeri vil især befinde sig inden for moderne kontorbyggeri.

Kuben Management satser på vækst i 2016

Nybyggeri med over 4000 kvm kontorer, cafe og butikker på vej i Aarhus

Pensionskasse investerer i aarhusiansk kontorbyggeri

Kontorhøjhus giver Olav de Linde kvaler i Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier