EjendomsWatch

Kuben: Fremtidens erhvervsbyggeri er attraktive kontorer

Den fortsatte udvikling af erhvervsstrukturen betyder, at fremtidens erhvervsbyggeri i høj grad er kontorbyggeri, som i attraktive rammer skal rumme vidensintensive serviceerhverv, konkluderer analyse fra Kuben Management.

Foto: PR

Erhvervsbyggeriet, som er faldet markant siden finanskrisen, når ikke tilbage til fortidens omfang, konkluderer rådgivningsvirksomheden Kuben Management i en ny analyse.

"Der er sket et kvalitativt skifte i erhvervsbyggeriet siden 2007" udtaler direktør Jens Henrik Haahr, Kuben Management, i en pressemeddelelse.

"Både erhvervsstruktur, teknologi og urbanisering spiller ind," fortsætter han.

Beskæftigelsesudviklingen sker ifølge Haahr næsten udelukkende inden for serviceerhvervene, og i særdeleshed inden for de vidensintensive serviceerhverv som IT, design, forskning og udvikling mv. Samtidig fortsætter urbaniseringen uformindsket.

Det har klare konsekvenser for efterspørgslen efter erhvervsbyggeri, påpeger analysen.

"Erhvervslivet holder så at sige flyttedag, fra traditionelle lager- og produktionsfaciliteter, til moderne fleksible arbejdsmiljøer, som huser virksomheder baseret på IT, netværk, kommunikation og lignende", siger han.

Samtidig vil den enkelte virksomheds fysiske rammer i højere og højere grad blive et parameter, virksomhederne konkurrerer på. Stor fleksibilitet, attraktiv beliggenhed, god tilgængelighed, og rammer der åbner for samarbejde såvel som fordybelse er ifølge Kuben Management vigtige elementer i virksomhedernes kamp om kvalificerede medarbejdere. Også bygninger, der indeholder gode servicetilbud til medarbejderne, fx sundheds- og rekreationstilbud, vil blive et stadigt vigtigere redskab for virksomhederne til at sikre sig deres medarbejderes loyalitet.

Der vil også fremover være behov for at vedligeholde og forny bygningsmassen inden for produktionserhvervene. Og med øget nethandel bliver der brug for flere avancerede lagerbyggerier. Men udviklingen i fremtidens erhvervsbyggeri vil især befinde sig inden for moderne kontorbyggeri.

Kuben Management satser på vækst i 2016

Nybyggeri med over 4000 kvm kontorer, cafe og butikker på vej i Aarhus

Pensionskasse investerer i aarhusiansk kontorbyggeri

Kontorhøjhus giver Olav de Linde kvaler i Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier