EjendomsWatch

Kartelsigtet ærgrer sig over måske at have begået fejl

Adm. direktør og formand for nedrivningssektoren under Dansk Byggeri fortæller, at han frygter at have begået fejl.

Foto: PR

Nedbrydningsselskabet Kingo Karlsen og den adm. direktør Thomas Kingo Karlsen er i øjeblikket — sammen med en række andre nedbrydningsvirksomheder — sigtet for at være inkluderet i en sag om lånepriser, der er en overtrædelse af konkurrenceloven.

Nu tager Thomas Kingo Karlsen, der også er bestyrelsesformand for nedrivningssektoren under Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse bladet fra munden.

"Jeg kan ikke gøre det tydeligt nok, hvor meget det ærgrer mig, at der måske er sket fejl. Særligt når vi altid har arbejdet på at højne standarden på miljø-, arbejds- og skatteforhold, og i det hele taget går forrest for, at etik er på agendaen, i alt hvad vi gør. Sagen flugter på ingen måde med de værdier, som Kingo står for, og jeg er ærgerlig over at den eksisterer, og at den kører i pressen," udtaler Thomas Kingo Karlsen i pressemeddelelsen.

I kartelsagen undersøger Bagmandspolitiet, hvorvidt selskaberne har lånt priser af hinanden. I alt er mellem 10 og 20 personer og virksomheder er sigtet i en sag om ulovlig udveksling af priser på nedrivning.

"Lige nu forsøger vi internt at komme til bunds i sagen, og det ser ud til, at der er en-to sager, hvor vi er usikre på om der er sket fejl, og jeg er enormt ked af, hvis det viser sig at holde. Særligt når vi er meget opmærksomme på, at alle medarbejdere arbejder efter, hvad der står i konkurrencelovgivningen og dermed også vores code of conduct om konkurrenceforhold som vi indførte i starten af 2015," udtaler Thomas Kingo Karlsen i pressemeddelelsen.

Som EjendomsWatch tidligere har skrevet på baggrund af afdækningen af sagen i Børsen, så drejer det sig blandt andet om Kingo Karlsen, Tscherning, J. Jensen, Søndergaard Nedrivning, Brandis, Villy C., CMP, og Per Mortensen Nedrivning. De er sigtet for at låne hinanden priser på opgaver for et trecifret millionbeløb. 

Fire af ejerne i de pågældende selskaber sidder i bestyrelsen i brancheforeningen i Dansk Byggeri.

E-mails presser på i kartelsag

Byggeriformands post truet af kartelsag

Nedbrydningsfirmaer efterforskes i stor kartelsag 

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier