EjendomsWatch

Randers-vartegn omdannes til boliger og hotel for trecifret millionbeløb

Hotel Kongens Ege i Randers bliver omdannet til blandt andet lejeboliger og hotel i et byggeprojekt med en værdi på 100 mio. kr.

Foto: Illustration af Tegnestuen Aton

Det er selskabet Dansk Boligbyg, der har vundet hovedentreprisen på Hotel Kongens Ege i Randers. Projektet, der har en værdi af 100 mio. kr. eksklusive moms, omfatter omdannelse til 50 lejligheder og hotel med 40 værelser.

"Vi ser frem til at komme i gang med ombygningen, og til at kunne aflevere det nye Kongens Ege om 18 måneder," udtaler projektchefen fra Dansk Boligbyg Hobro, Niels Erik Starup, i en pressemeddelelse.

Byggeprojektet er på 11194 kvm., og lejlighederne bliver fra 90 kvm til 163, og vil alle blive udstyret med terrasse eller altan.

Hotellet med de 40 værelser placeres fortrinsvis mod nord, i stueplan og delvis på 1. sal. Der bliver desuden restaurant med såkaldt ”svævende” terrasse, placeret mod syd, så gæster har mulighed for at nyde deres ophold med udsigt over Randers.

"Det nye Kongens Ege bliver på 7 etager, idet vi forhøjer både den oprindelige bygning fra 1968 og tilbygningen fra 1988 med henholdsvis én og to etager. Valget af materiale understreger den bygningsform, som hotellet har i dag," udtaler Niels Erik Starup i pressemeddelelsen.

Bygherrerne på projektet er selskabet Suez og Karsten Kirkegaard, mens det er Smærup og Wessmann, der står som arkitekter. Totalrådgiveren er firmaet Reeholm og Bredahl.

Lang historik

Hotel Kongens Ege er ikke uden historie. Det blev opført i 1968 på et tidligere militært anlæg på et par sandbakker, som blev benyttet til skydeøvelser. Hotellet husede fra slutningen af 1970'erne Randers-revyen, der i perioden tog navnet Kongens Ege Revyen, og i 1986 havde hotellet landets højeste belægningsprocent samtidig med at Kongens Ege Revyen blev kåret som landets bedste.

I 1987-88 blev Hotel Kongens Ege overtaget af Scandic hotelkæden, der udvidede antallet af værelser fra 88 til 130. Den 1. december 2013 – for tre år siden – indstillede Scandic hoteldriften. I en periode derefter var Kongens Ege udlejet til Den Evangeliske Frikirke. Og nu ombygges hotellet altså til 50 nye ejerlejligheder og hotel med 40 værelser og restaurant.

Hoteller harme over Visitdenmark-nedskæring

Hotelbranchen fejrer årsdag med rekordtal

Norsk milliardær vil bygge nyt hotel i Aarhus

Nyt posthushotel skal lukrere på øget turiststrøm til København  

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier