EjendomsWatch

Ejendomsbranchen er en god gavegiver

Der er en pæn sandsynlighed for, at medarbejdere i ejendomsbranchen modtager en julegave fra arbejdspladsen, viser ny undersøgelse. Ifølge revisor i Deloitte, der står bag undersøgelsen, er det også et dumt sted at spare.

Foto: Andreasen Carsten, Jyllands-Posten

Når kalenderen nærmer sig juletid,
og sneen daler blød og hvid,
så er gavechancen
faktisk høj i ejendomsbranchen.

En ny undersøgelse, der er foretaget af revisionshuset Deloitte blandt mere end 2000 danskere i job, viser, at ejendomsbranchen er på en flot andenplads over de sektorer, der får julegaver af arbejdspladsen.

Her modtager 69 pct. i ejendomsbranchen en gave, det er kun overgået af industri, produktion og energisektoren, hvor 80 pct. modtager en gave. På tredjepladsen kommer handel, butik og transportsektoren.

Skulle du nu sidde på en arbejdsplads, hvor den sure chef har besluttet sig for, at julen hverken skal vare længe eller koste mange penge, kan du henvise ham eller hende til Niels Sonne, der er statsautoriseret revisor i Deloitte. For han fortæller, at det er en dårlig idé at spare på julegaven.

"Julegaven er helt sikkert en nem måde for arbejdsgiveren at score lidt goodwill hos medarbejderne. Samtidig er den også forholdsvis billig i forhold til mange andre personalegoder. Derfor bør man tænke sig om en ekstra gang, inden man fedter med den eller sparer den helt væk, som vi har set flere steder," udtaler Niels Sonne i en pressemeddelelse.

Hold værdien under 800

I alt får 56 pct. af danskerne i job en gratis julegave af deres arbejdsgiver. Overstiger værdien 1100 kr. (2016- og 2017-takster), skal den indberettes af arbejdsgiveren til Skat. Koster den derimod 800 kr. eller mindre og består af naturalier, skal den slet ikke beskattes.

Derfor anbefaler Niels Sonne da også, at man holder sig inden for den særlige grænse på 800 kr., da det er lettest for alle at administrere.

"Ligger værdien af julegaven over 800 kr. men under 1100 kr., kan den dog fortsat være skattefri, men det vil så afhænge af, om medarbejderne i øvrigt modtager andre personalegoder i løbet af året. Og så bliver det alligevel lidt mudret og svært at gennemskue," udtaler Niels Sonne.

Ingen kontanter eller gavekort

Men du skal nok forberede dig på at få en kurv med vin, lakridser, kaffe og måske noget isenkram til hjemmet. For julegaven må ikke bestå af kontanter eller gavekort, da disse altid beskattes som løn uanset beløbets størrelse.

"Traditionelle gavekort eller gavechecks sidestilles med kontanter, da der er tale om et pålydende beløb, som kan anvendes til betaling efter eget ønske," udtaler Niels Sonne og fortsætter:

"Derimod kan et gavebevis under særlige forudsætninger anses for en tingsgave og dermed være omfattet af 800 kr.-grænsen. Det kræver dog, at gavebeviset kun giver adgang til et begrænset sortiment, som på forhånd er udvalgt af ens arbejdsgiver, ligesom det ikke må kunne ombyttes eller refunderes."

Men skulle du sidde med en chef, der hverken er til at hugge eller stikke i, så er du ikke alene.

"I alt siger 31 pct. af medarbejderne, at de slet ikke modtager en julegave fra jobbet. Der er dog store forskelle imellem de forskellige sektorer. I det offentlige er det eksempelvis blot 35 pct. af medarbejderne, der får en gratis julegave fra jobbet. Det får hele 80 pct. af medarbejderne i industrien," udtaler Niels Sonne.

Bonusser hos kapitalforvaltere sprinter fra lønningerne

Hotelbranchen fejrer årsdag med rekordtal

Ejendomsbranchens grand old lady 

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier