IC Group åbner flere butikker trods tilbagegang

Toplinjen i modekoncernen IC Group holder sig på niveau, men der er tilbagegang på bundlinjen efter første kvartal. Koncernen skruer op for offensiven og vil åbne flere butikker end tidligere planlagt.  
Foto: PR
Foto: PR
AF VIKTOR BRANDT KÆRGAARD & RITZAU FINANS

Modekoncernen IC Group havde i første kvartal af det skæve regnskabsår 2016/17 en omsætning nogenlunde på linje med samme kvartal for et år siden.

Dermed havde selskabet et samlet salg på 851 mio. kr. mod 843 mio. kr. for et år siden, fortæller IC Group i regnskabet tirsdag morgen.

Tallene dækker over tilbagegang for mærket By Malene Birger, mens der eksempelvis bliver solgt mere af mærket Tiger of Sweden.

Resultatet af primær drift gik dog tilbage til 135 mio. kr. fra 163 mio. kr. i samme periode for et år siden. Og før skat havde selskabet en indtjening på 138 mio. kr. mod 169 mio. kr. i første kvartal af 2015/16.

Efter skat var der en tilbagegang i overskuddet til 105 mio. kr. fra 135 mio. kr. for et år siden.

Åbner flere nye butikker

Koncernen har fortsat en forventning om at kunne realisere en vækst i omsætningen på mindst 6 pct. målt i lokal valuta. Væksten skal være drevet af salg i engros og retail.

"Vi har på nuværende tidspunkt en god indsigt i engrosomsætning for resten af indeværende regnskabsår og forventer på det grundlag en pre-order vækst på ca. 7 pct. for resten af regnskabsåret. Dertil forventer vi at åbne 15-20 butikker mod 10-15 ved regnskabsårets begyndelse," skriver Mads Ryder, der er adm. direktør i koncernen, i regnskabet.

Han skriver, at koncernen forventer, at investeringerne bliver i niveauet af 3-5 pct. af den årlige omsætning, hvilket er et uændret niveau.

"Investeringerne foretages i forbindelse med vedligeholdelse af eksisterende aktiver - herunder butiksinventar - samt i forbindelse med åbning af nye butikker," skriver Mads Ryder.

Direktøren skriver videre, at koncernen fortsat ser en risiko for et vanskeligt og udfordrende retailmiljø i den resterende del af regnskabsåret, hvilket kan give en negativ effekt på omsætningen i de fysiske butikker og på suppleringssalget til engroskunder.

IC Group forventer derfor nu, at koncernen realiserer et driftresultat på 8-9 pct. for regnskabsåret 2016/17 mod de tidligere "ca. 9 pct."

"I givet fald vil dette medføre et pres på koncernens bruttomargin og en negativ effekt på omkostningsprocenten," lyder det.

Skuffende salg tvinger kæde af tøjbutikker til at nedjustere

Tøjbutikker kæmper mod returfidus

Danske tøjbutikker kører med underskud

Kriseramt modekoncern sætter domicil til salg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også