EjendomsWatch

Yderligere forsinkelse rammer byggeri af nyt statsfængsel

Byggeriet af det nye statsfængsel på Falster er forsinket. Det kommer dog ikke bag på bygherren, der mener, at det var "en smule forventeligt" efter at udbudsformen er ændret.

Foto: PR

De indsatte må vente lidt endnu, før de kan flytte ind i Storstrøm Fængsel, det nye statsfængsel på Nordfalster på 35.000 kvm, der skal erstatte det 150 år gamle Vridsløselille Statsfængsel, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Projektet skulle oprindeligt stå færdigt i slutningen af 2015, men slutdatoen er senere blevet skubbet til ultimo 2016, og nu går der altså yderligere cirka seks måneder, før entreprenørerne afleverer projektet.

Det er der dog ikke noget overraskende i, siger Erik Bang, anlægschef i Kriminalforsorgen, projektets bygherre.

I 2014 ændrede bygherren udbudsformen fra seks storentrepriser til 17 stor- og fag-entrepriser, fordi det billigste af de oprindelige tilbud overskred budgettet med 25 procent. Omlægningen har medvirket til at skubbe tidsfristen.

"Dels kom vi senere i gang med projektet, og dels har vi haft forsinkelser på nogle af arbejderne. Det har betydet forsinkelser i forhold til den oprindelige tidsplan, men det var egentlig en smule forventeligt. Det oplever man ofte på opgaver, hvor der er mange fagentreprenører," siger Erik Bang til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det nye statsfængsel på Falster får plads til 250 indsatte fordelt over knap 35.000 kvm i 10 bygninger.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen - Byggeriets Dagblad)

Selskab bag ny multiarena går tiggergang hos ejere

Købere strømmer til udfordret byggeri

Ejendomsudvikler skaber attraktive lejligheder med kriminelle som naboer

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier