EjendomsWatch

Bellahøj-højhuse renoveres for 1,1 mia. kr.

Boligforeningen AKB Bellahøjs 256 boliger skal renoveres til en samlet pris på 1,1 mia. kr. Det bliver virksomhederne Alectia og Arkitema, der skal stå for renoveringen, som er delt op i to faser.

Foto: PR

I et stort projekt til en samlet pris på 1,1 mia. kr. skal Bella-højhusene i københavnske Brønshøj renoveres. Det er rådgivningsselskabet Alectia, der i samarbejde med Arkitema, skal stå for opgaven, der er delt op i to faser.

I første del af projektet skal AKB Bellahøjs 256 boliger have renoveret badeværelser, faldstammer og køkkener.

"Bellahøjhusene er et alment state of the art-byggeri. Det er en spændende opgave, som vi i sædvanlig Alectia-ånd løser på bedst mulige vis, ligesom vi havde fornøjelsen af at gøre det for 65 år siden, og som forhåbentlig kan åbne døre til flere af fremtidens store renoveringer," udtaler markedschef Jakob Bøjen fra Alectias division for byggeri, i en pressemeddelelse.

Det er den samlede helhedsplan, der koster 1,1 mia. kr., og beboerne i AKB's afdeling skal først i januar 2017 svare på, hvorvidt de kan godkende oplægget til de resterende elementer i helhedsplanen. Først herefter vil der arbejdes videre med anden del af projektet, som omfatter projektering, udbud og udførelse.

Alectia oplyser i pressemeddelelsen, at virksomheden blandt andet skal renovere "facaderne og bidrage med rådgivning inden for arbejdsmiljø, VVS, installationer og energi i bygninger. Desuden bidrager vi med viden inden for konstruktioner i forhold til stål og beton samt nedrivning af byggeri."

Bellahøjhusene blev opført i 1951-1957 med de fire almene boligselskaber AKB, SAB, AAB og FSB som bygherrer og med Birch & Krogboe — forløberen for Alectia — som rådgiver. AKB Bellahøjs andel består af 256 boliger fordelt på seks punkthuse i 8-13 etager plus kælder og tagetage.

FSB sparer 26 mio. kr. gennem bedre indkøb

Projekt til 900 mio. kr. skal gøre udsat boligområde populært

125 nye almene rækkehuse undervejs i Hillerød og Valby - flere på vej 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier