EjendomsWatch

Dades bekræfter køb af Nykredit-domicil

Prisen for de to ejendomme Glaskuben og Krystallen, hvor Nykredit har haft hovedkvarter, løber op på 1,5 mia. kr., oplyser Dades.

Nykredit har endelig fået solgt sine to ejendomme på Kalvebod Brygge, og køberen er ejendomsselskabet Dades.

Dermed bekræftes de oplysninger, som TV 2 Business bragte frem onsdag.

Prisen for de to bygninger lyder på ca. 1,5 mia. kr., skriver Dades i en pressemeddelelse og fortæller, selskabet mener, at investeringen styrker dets position på ejendomsmarkedet.

"Vi er glade for at have fået muligheden for at købe Nykredits attraktive ejendomme, som passer særdeles godt i Dades’ ejendomsportefølje. Begge ejendomme er opført i en meget høj kvalitet og har en fantastisk beliggenhed på Kalvebod Brygge, som er et område, der vil være under forsat positiv udvikling de kommende år. Investeringen er ligeledes i tråd med den fastlagte investeringsstrategi i Dades-koncernen, som er rettet mod større erhvervsejendomme, butikscentre og nyere boligudlejningsejendomme," udtaler Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør i Dades, i pressemeddelelsen.

Prisen kan blive lavere

Det er dog ikke sikkert, at Dades behøver at betale alle 1,5 mia. kr., for ejendommene kan vise sig at blive lidt billigere.

For en del af salgsaftalen går på, at Nykredit bliver som lejer i minimum fem et halvt år. Men såfremt at Nykredit vælger at fraflytte efter de fem et halvt år, så vil købesummen bliver reguleret ned til ca. 1,4 mia. kr.

Den potentielle besparelse på ca. 100 mio. kr. vil være som kompensation for tidlig fraflytning, skriver Dades i pressemeddelelsen.

Gevinst på 400 millioner

Nykredit skriver i sit kvartalsregnskab, at "tiden er ikke inde til, at vi skal eje dyre kvadratmeter i centrum af København."

Salget indbringer mere, end den værdi som bygningerne er bogført til, og det resulterer i en regnskabsmæssig gevinst på 400 mio. kr., som dog først medregnes med virkning fra fjerde kvartal.

Køb af Nykredit-domicil afspejler ny stærk ejerkreds i Dades 

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier