EjendomsWatch

Esbjerg får 69 nye ungdomsboliger

Boligselskabet EAB vil opføre 69 nye ungdomsboliger i den vestjyske by.

Foto: PR illustration

Der skal være gang i midtbyen efter butikkernes lukketid i Esbjerg, og derfor har byens politikere nu godkendt et projekt fra det almene boligselskab EAB. Det betyder, at den vestjyske by kan se frem til 69 nye ungdomsboliger helt centralt i byen.

Det skriver Jydskevestkysten.

"Det er en god sag, der har været lang tid undervejs, men den spiller meget smukt sammen med vores strategi for ungdomsboliger i bymidten, så vi kan få noget mere liv der," siger borgmester Johnny Søtrup (V) til avisen.

Oprindeligt var planen, at projektet blot skulle indeholde 66 boliger, men da der alligevel ikke kom erhverv i stueetagen på ejendommen. Derfor stiger antallet af boliger med tre.

De 69 ejendomme, som EAB opfører, kommer til at ligge på kanten af havn og by i form af et stort karrébyggeri på hjørnet af Borgergade-Jyllandsgade-Smedegade.

Der er i dag ca. 900 ungdomsboliger i Esbjerg Kommune, og ifølge avisen er Arbejdernes Boligforenings (AB) også på vej med nye ungdomsboliger — 46 styk.

Aarhus opfører boliger til de klogeste studerende

Kendt Aarhus-vartegn omdannes til boliger

Kloster bliver til ungdomsboliger 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier