Unipension åbner døren for nye danske ejendomsinvesteringer

Selvom Unipension har godt gang i salget af ejendomme, har pensionskassen ikke opgivet det danske ejendomsmarked i sin nye internationale strategi. Investeringschefen fortæller, at man stadig vil forfølge de rette muligheder.
AF VIKTOR BRANDT KÆRGAARD

Døren til det danske ejendomsmarked blev lukket på klem, da Unipension solgte ud af sin portefølje til svenske Wihlborg. Men nu åbner direktør og investeringschef døren mere op.

Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Her fortæller Niels Erik Petersen, der er direktør og investeringschef i Unipension, at salget til Wihlborg skete som et led i et strategiskifte, der dog ikke udelukker investeringer i danske ejendomme.

"Vi ønskede at have samme strategi som i resten af vores investeringsportefølje, og det vil sige, at vi skal have en international profil, ligesom vi har det på værdipapirer. Gennem en årrække har vi tilpasset vores ejendomsportefølje til denne strategi, og nu er vi næsten færdige med det. Det betyder dog ikke, at vi ikke fortsat er investorer på danske ejendomme. Der kan opstå muligheder, som er interessante, og som vi også vil forfølge," siger Niels Erik Petersen til avistillægget.

Han fortæller, at Unipension endnu har "nogle milliarder" investeret i danske ejendomme. Den nye strategi er fremadrettet at investere i ejendomme gennem fonde, der vælger investeringsobjekterne rundt om i verden.

100.000 etagemeter

Det var det svenske ejendomsselskab Wihlborgs, der købte ejendomsporteføljen på 13 ejendomme af Unipension i slutningen af oktober. Købsprisen for handlen, som ifølge Niels Erik Petersen var halvandet år undervejs, lød på 700 mio. kr., og afkastet er på 7 pct.

Porteføljen bestod af omkring 100.000 etagemeter og ligger i forskellige dele af hovedstadsområdet, såsom Nordvest, Brøndby og Høje Taastrup.

Det var Sadolin & Albæk, der sammen med Nybolig Erhverv bistod Unipension, mens advokatfirmaet Lundgrens bistod Wihlborgs.

Tidligere i oktober blev en strøgejendom i København ligeledes solgt af Unipension. Her var der tale om en handel til 275 mio. kr. for den 4400 kvm store hjørneejendom, der ligger på Frederiksberggade 16.

Wihlborgs-topchef: Dansk opkøb er vores største i år

Ejendomme for 700 mio. kr. solgt til svensk investor

Strøgejendom i København solgt for 275 mio. kr. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også