EjendomsWatch

Unipension åbner døren for nye danske ejendomsinvesteringer

Selvom Unipension har godt gang i salget af ejendomme, har pensionskassen ikke opgivet det danske ejendomsmarked i sin nye internationale strategi. Investeringschefen fortæller, at man stadig vil forfølge de rette muligheder.

Døren til det danske ejendomsmarked blev lukket på klem, da Unipension solgte ud af sin portefølje til svenske Wihlborg. Men nu åbner direktør og investeringschef døren mere op.

Det skriver Berlingskes annoncetillæg Business Ejendomme.

Her fortæller Niels Erik Petersen, der er direktør og investeringschef i Unipension, at salget til Wihlborg skete som et led i et strategiskifte, der dog ikke udelukker investeringer i danske ejendomme.

"Vi ønskede at have samme strategi som i resten af vores investeringsportefølje, og det vil sige, at vi skal have en international profil, ligesom vi har det på værdipapirer. Gennem en årrække har vi tilpasset vores ejendomsportefølje til denne strategi, og nu er vi næsten færdige med det. Det betyder dog ikke, at vi ikke fortsat er investorer på danske ejendomme. Der kan opstå muligheder, som er interessante, og som vi også vil forfølge," siger Niels Erik Petersen til avistillægget.

Han fortæller, at Unipension endnu har "nogle milliarder" investeret i danske ejendomme. Den nye strategi er fremadrettet at investere i ejendomme gennem fonde, der vælger investeringsobjekterne rundt om i verden.

100.000 etagemeter

Det var det svenske ejendomsselskab Wihlborgs, der købte ejendomsporteføljen på 13 ejendomme af Unipension i slutningen af oktober. Købsprisen for handlen, som ifølge Niels Erik Petersen var halvandet år undervejs, lød på 700 mio. kr., og afkastet er på 7 pct.

Porteføljen bestod af omkring 100.000 etagemeter og ligger i forskellige dele af hovedstadsområdet, såsom Nordvest, Brøndby og Høje Taastrup.

Det var Sadolin & Albæk, der sammen med Nybolig Erhverv bistod Unipension, mens advokatfirmaet Lundgrens bistod Wihlborgs.

Tidligere i oktober blev en strøgejendom i København ligeledes solgt af Unipension. Her var der tale om en handel til 275 mio. kr. for den 4400 kvm store hjørneejendom, der ligger på Frederiksberggade 16.

Wihlborgs-topchef: Dansk opkøb er vores største i år

Ejendomme for 700 mio. kr. solgt til svensk investor

Strøgejendom i København solgt for 275 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier