EjendomsWatch

Medie: Trump-sejr kan sende investorer mod ejendomme

Investorer verden over leder efter sikre havne som guld og ejendomme oven på udsigten til, at Donald Trump bliver den næste amerikanske præsident, beretter medie.

Foto: Charles Krupa

Med udsigt til at Donald Trump får lov til at indtage verdens mest magtfulde embede rasler aktiekurserne ned over hele verden. Samtidig får det investorer til at satse mere sikkert, hvilket blandt andet betyder, at de kaster blikket mod guld og ikke mindst ejendomme.

Ifølge den australske avis The Daily Telegraph kan en sejr til Trump sætte ekstra gang i det australske ejendomsmarked. Vurderingen kommer fra en chefanalytiker i mæglerkæden LJ Hooker.

Han fortæller, at en Trump-sejr vil øge risikoen for investeringer i USA, hvilket påvirker mængden af investeret kapital, investortyper og niveauet på afkast.

"Det gør investeringer i Australien mere attraktive for store udenlandske udviklere og institutioner, ligesom private med store formuer vil ønske at købe boliger," siger analytikeren.

Bloomberg rapporterer også om en investorflugt fra risiko-aktier, og fortæller at investorerne søger sikker havn i blandt guld.

Ejendomsbranchen nedtoner optimismen

Det britiske byggemarked skrumper efter Brexit

Ejendomsrådgiver venter prisstigninger i kølvandet på Brexit

Økonom efter Brexit: Ejendomsmarkedet har de lange briller på  

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier