EjendomsWatch

Byggesocietetet tilfreds med afklaring omkring planloven

Der er positive takter at spore i den nye planlov, ifølge formanden for Byggesocietetet. Han påpeger dog, at regler for alment byggeri ikke bør bruges overilet.

Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø

Større frihed og ansvar til kommunerne, udviklingsmuligheder i landdistrikterne, kystnærhedszonerne og detailhandlen – det er nogle af de roser, som den nye planlov får med på vejen af Tonny Christrup, formand for Byggesocietetet.

I en klumme som EjendomsWatch bringer mandag, henviser han dog samtidig til, at der fortsat er bespænd, heriblandt den såkaldte 25 pct.-regel for alment byggeri.

"Den burde egentlig kaldes Københavner-reglen, for det er næsten udelukkende her, at reglen tages i brug. Målet med reglen er at skabe en mere blandet by i en kommune, hvor der er stigende behov for flere og billigere boliger. Reglen er ikke et krav, og opfordringen herfra til Københavns Kommune er, at den ikke bruges overilet – men hvor det er fornuftigt," skriver han.

Hele klummen kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier