EjendomsWatch

Byggesocietetet tilfreds med afklaring omkring planloven

Der er positive takter at spore i den nye planlov, ifølge formanden for Byggesocietetet. Han påpeger dog, at regler for alment byggeri ikke bør bruges overilet.

Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø

Større frihed og ansvar til kommunerne, udviklingsmuligheder i landdistrikterne, kystnærhedszonerne og detailhandlen – det er nogle af de roser, som den nye planlov får med på vejen af Tonny Christrup, formand for Byggesocietetet.

I en klumme som EjendomsWatch bringer mandag, henviser han dog samtidig til, at der fortsat er bespænd, heriblandt den såkaldte 25 pct.-regel for alment byggeri.

"Den burde egentlig kaldes Københavner-reglen, for det er næsten udelukkende her, at reglen tages i brug. Målet med reglen er at skabe en mere blandet by i en kommune, hvor der er stigende behov for flere og billigere boliger. Reglen er ikke et krav, og opfordringen herfra til Københavns Kommune er, at den ikke bruges overilet – men hvor det er fornuftigt," skriver han.

Hele klummen kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier