EjendomsWatch

Kommunalpolitikere dropper børnehave frem for boliger

Hvis der ligger gamle lokalplaner, der forhindrer, at områder i Horsens Kommune kan udvikles, skal de ændres, lyder det fra formand for teknik- og miljøudvalget.

Foto: Colourbox

Horsens Kommune har med et pennestrøg ændret et stykke jord, der ligger på Sundbakken i forstaden Stensballe, skriver Horsens Folkeblad. Arealet er i dag omfattet af en lokalplan, der bestemmer, at området må bruges til at opføre et offentligt byggeri i form af en børnehave, men det er ikke aktuelt længere.

Ifølge Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget i Horsens Kommune, svarer det ikke til nutidens behov. Han henviser til, at planerne om at bygge en børnehave på området er blevet droppet. Kommunen har i stedet fået flere henvendelser fra entreprenører, som er interesserede i at bygge boliger på stedet.

"De vil gerne bruge området til såkaldt tæt-lav bebyggelse, hvilket vil passe rigtig godt ind i området. Derfor skal vi nu have ændret lokalplanen, så den giver mulighed for det, og så bygherrer kan byde på arealet,"  siger Ole Pilgaard Andersen.

Hvis der ligger gamle lokalplaner, der forhindrer, at områder i Horsens Kommune kan udvikles, skal de ændres, lyder det fra lokalpolitikeren.

Skibsmægler og projektudvikler bygger havneboliger i Horsens

Over 1000 boliger på vej i Horsens

Horsens går i højden for at få plads til flere

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier