EjendomsWatch

ATP-formand: Vi investerer mere i fast ejendom

Den lave rente er en udfordring for de institutionelle investorer, og situationen ændrer også investeringsstrategien hos pensionskassen.

Jørgen Søndergaard, bestyrelsesformand i ATP. | Foto: Sebastian Buur Gunvald/Polfoto

I forbindelse med udnævnelsen af Christian Hyldahl som Carsten Stendevads afløser på posten som adm. direktør hos ATP, bedyrer pensionskassens bestyrelsesformand, Jørgen Søndergaard, over for Børsen, at ejendomsinvesteringer spiller en mere fremtrædende rolle.

Den lave rente er en udfordring for mange institutionelle investorer, som skal sikre et betragteligt og samtidig sikkert afkast. Det er svært, mener Jørgen Søndergaard, og det kræver en tilpasning af investeringsstrategien.

"Det fører til, at man investerer på en noget anden måde, end vi hidtil har gjort. Vi investerer mere i fast ejendom og den slags ting. Det kræver en anden tilgang til investeringer end hvis man alene køber børsnoterede værdipapirer," siger han til Børsen.

ATP havde ved udgangen af 2015 aktiver for 705 mia. kr. Investeringsporteføljen for fast ejendom havde ved udgangen af 2015 en værdi på 34,6 mia. kr. mod 31,1 mia. kr. året før. Deraf udgør porteføljen af direkte ejede ejendomme 22,9 mia. kr., mens porteføljen af indirekte ejendomsinvesteringer udgør en værdi på 11,6 mia. kr.

Teknisk begavelse bliver ny chef for ATP

Ejendomme hjælper ATP fremad i årets første ni måneder

Pensionskassers hotelprojekt rykker et skridt nærmere

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier