EjendomsWatch

Projektudvikler vil bygge Odense-boliger på giftgrund

Tidligere gasværk efterlod ellers en jordbund, som var dømt forurenet i et århundrede.

Foto: Cowi/Geodatastyrelsen

Med boreprøver og undersøgelse af jord kan giftgrunden i Skt. Jørgens Gade gøres så sikker, at det er forsvarligt at bygge ejendomme på den. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Odense Kommune er ved at sælge omkring 9000 kvm af "Østre Gaspark" til en projektudvikler, som formentlig kan få mulighed for at opføre omkring 120 boliger med en bebyggelsesprocent omkring 50 på det tomme areal.

I snart 40 år har grunden ligget brak efter den første sikkerhedsopgravning af forurenet jord, efter det tidligere gasværk blev revet ned i 1979. Der har været advaret mod at tage ophold på grunden, og embedslægen anbefaler stadig, at man ikke lader børn lege hverken på stier eller i græsset.

Alligevel skønnes det sikkert nok at bygge, hvis man ellers følger nogle sikkerhedsregler både for den blottede jord og omkring fundamenterne. Der skal formentlig graves en del jord af igen og i stedet lægges omkring en meter muldjord på.

Flere store byggeprojekter på vej i Odense

Hommelhoff: Odense er vågnet op af sin tornerosesøvn

Odense mangler familieboliger

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier