EjendomsWatch

Udlejere af erhvervsejendomme kan se frem mod nyt juridisk værktøj

Der bliver bedre mulighed for tidsbestemte lejekontrakter inden for især butiksejendomme, hvis nyt lovforslag bliver vedtaget, lyder det fra ejendomsadvokat.

Foto: Ritzau Scanpix/Nicolai Svane

En markant ændring af erhvervslejeloven kan være på vej og vil give fri mulighed for tidsbegrænsede leje-kontrakter.

Sådan lyder beskeden i en klumme fra Ieben Christensen, ejendomsadvokat og partner hos Kromann Reumert, med speciale i erhvervslejeret. Hun vurderer, at det især vil være detail-lejemål – herunder lejemål i butikscentre – hvor de nye regler vil få betydning.

"Lovforslaget indebærer, at der frit kan indgås tidsbestemte lejeaftaler. Det vil ikke længere være et krav, at tidsbegrænsningen er begrundet i udlejers forhold. Der er heller ikke nogen krav til periodens længde," skriver Ieben Christensen i klummen.

Udover de nye regler om tidsbestemte lejeforhold indebærer lovforslaget en præcisering af gældende ret inden for markedslejeregulering. Lovforslaget var i høring hen over sommeren, og både fortalere og modstandere i Folketinget har kørt det tunge skyts frem til de kommende måneders videre behandling.

Hele klummen kan læses her.

Ny planlov giver større smidighed, men dæmper byggelyst

E-mails kan være no-go i ejendomsbranchen

Forvirring i ejendomsbranchen om, hvem nye EU-regler omfatter

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier