EjendomsWatch

Derfor vil Lars Rohde have endnu bedre polstring af realkreditten

NYHEDSANALYSE: Nationalbankdirektør Lars Rohde lægger nu hele Nationalbankens vægt bag et krav om, at dansk realkredit skal være bedre polstret end i dag. Det er der både gode argumenter for og imod.

Foto: Ditte Valente/Polfoto

Nationalbankdirektør Lars Rohde gjorde ikke meget for at bidrage til den afslappede og festlige stemning, da dansk realkredit sidste uge satte hinanden stævne ved det traditionsrige årsmøde i Realkreditrådet.

Tværtimod affyrede han tre bredsider i sin tale til realkredittens repræsentanter. For det første udtrykte han bekymring for prisudviklingen på især det københavnske boligmarked; for det andet slog han fast, at flere års markante bidragsforhøjelser for låntagerne ikke alene kan forklares med højere kapitalomkostninger, og for det tredje krævede han en lovændring for at sikre, at det vil være muligt at afvikle realkreditselskaber uden skatteyderne skal til lommerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier