MT Højgaard hungrer efter arbejdskraft i Aarhus

Entreprenørkoncernen har alene i år ansat 40 nye medarbejdere og kunne sagtens ansætte endnu flere.
Foto: Ritzau Scanpix/Gregers Tycho.
Foto: Ritzau Scanpix/Gregers Tycho.

Historisk høj byggeaktivitet i Aarhus betyder, at entreprenørkoncernen MT Højgaard må anstrenge sig for at rekruttere tilstrækkeligt med medarbejdere.

"I øjeblikket kigger vi aktivt efter kvalificeret arbejdskraft. Har du erfaring som projektchef eller byggeleder og har de nødvendige meritter og værdier, er der job at få. Også selvom din profil ikke matcher et af vores aktuelle jobopslag," siger Mogens Nielsen, sektionsdirektør i MT Højgaard, i en pressemeddelelse.

Alene i 2016 er 40 nye medarbejdere blevet ansat til afdelingen i Risskov, hvor antallet af ansatte nu er tæt på 200, og lige nu kan Mogens Nielsen nærmest bruge så mange medarbejdere, som han kan få, hedder det i meddelelsen.

"Meget har ændret sig inden for dansk byggeri de seneste fem år. Krisen har blandt andet gjort, at der er blevet ryddet op i branchen, og i dag kan du kun være med, hvis du har fuldstændig styr på dine processer. Samtidig bliver nybyggeriet mere og mere kompliceret. Der er flere krav til blandt andet energioptimering og dokumentation, og det taler til vores fordel og er en af forklaringerne på vores fremgang," uddyber Mogens Nielsen.

MT Højgaards afdeling i Risskov står bl.a. for flere etaper på Det Nye Universitetshospital (DNU) i Skejby og har netop påbegyndt opførelsen af et 21.500 kvadratmeter stort boligbyggeri på Bassin 7 på den nye havnefront i Aarhus. Men også byggerier andre steder i Jylland er på projektlisten, og ordretilgangen vokser støt.

Koncernens ordrebeholdning er steget 30 pct. det seneste år og ligger nu på 8,7 mia. kr.

MT Højgaard-koncernen består af virksomhederne MT Højgaard, Enemærke & Petersen, Lindpro, Scandi Byg og Ajos samt de delejede virksomheder Greenland Contractors og Seth.

MT Højgaard lander kontrakt på knap en kvart mia. kr.

MT Højgaard-topchef: Digital simulation har vundet kontrakter

Hoffmann tjener mere på lavere aktivitet

Udlandet giver panderynker hos Aarsleff 

Danske entreprenørgiganter haler ind på deres europæiske konkurrenter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også