EjendomsWatch

Medie: Facebook vil bygge for milliarder i Odense

Ifølge Fyens Stiftstidende vil den amerikanske mediegigant etablere datacenter og skabe 1200 job. Intet er endeligt endnu, siger talsmand.

Foto: Jeff Chiu/AP/Polfoto

Det amerikanske selskab Facebook er på vej med et gigantisk datacenter, der skal ligge syd for Odense.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

It-giganten vil ifølge avisens oplysninger bygge tre store serverhaller og yderligere en række tilbygninger på i alt 184.000 kvadratmeter under tag i erhvervsområdet Tietgenbyen.

Avisen fremlægger ikke konkrete tal for investeringen, men der skulle være tale om milliarder.

Det ventes at skabe 1200 job i forbindelse med byggeriet af anlægget, som et britisk entreprenørfirma skal stå for.

Når datacentret står færdigt kan det føre i tusindvis af yderligere job med sig både på og uden for datacentret, skriver Fyens Stiftstidende. Avisen bygger det på erfaringer fra Luleå i Sverige, hvor Facebook driver et lignende anlæg.

Odense er blot den tredje by uden for USA, hvor Facebook vil opføre et datacenter.

Arealet på godt 500.000 kvadratmeter er på papiret købt af et firma med navnet Cassin Networks ApS, som betaler Odense Kommune 68 millioner kroner for grunden.

Reelt er det dog Facebook, der står bag Cassin Networks og dermed bag opkøbet i Tietgenbyen.

Anker Boye (S), der er borgmester i Odense Kommune, ønsker ikke endnu at kommentere oplysningen over for Ritzau.

Til DR skriver Facebooks kommunikationsansvarlige i Norden, Peter Münster, i en sms:

"Vi har ikke truffet nogen endelig beslutning om at komme til Danmark. Det tager år at klargøre området til et nyt datacenter, og på grund af den lange optakt evaluerer vi altid potentielle nye lokationer, når vi udvider vores globale infrastruktur."

"Ved at tænke fremad, kan vi agere hurtigt, når vi får brug for yderligere kapacitet. Men vi har ikke forpligtiget os til noget endnu," skriver han.

Prisen for det mulige byggeri er ukendt, men i Luleå medførte opførelsen af én datahal en investering på cirka 3,8 milliarder svenske kroner.

Facebooks datacenter i Odense bliver større end anlægget i Luleå, hvis det opføres som skitseret i dokumenter, som Fyens Stiftstidende har set.

Barfoed bygger for en lille milliard på hjemmebane

Video: Se Odenses rivende udvikling fra luften

Studieboliger i nyt Odense-vartegn bliver revet væk

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier