EjendomsWatch

Cubo Arkitekter holder niveauet fra 2015

Bruttofortjenesten hos Aarhus-arkitekterne landede på samme niveau som året før, mens personaleomkostninger tynger driftsindtjeningen.

Foto: Cubo Arkitekter

Det nye regnskab lever op til forventningerne hos Cubo Arkitekter fra Aarhus, der fokuserer på byggeriopgaver inden for sundheds-, uddannelses- og kulturområdet i den offentlige sektor. Det fortæller direktør i virksomheden Peter Dalsgaard til Licitationen.

Han kan i Cubos nye årsrapport for 2015/2016 fremvise en bruttofortjeneste på 44,8 mio. kr., hvilket er et lille fald i forhold til de 45,5 mio. kr., som arkitekterne leverede i seneste regnskabsperiode, hvor der til gengæld var en fremgang på næsten 7 mio. kr. 

"Resultaterne i de seneste to års regnskaber har været meget tilfredsstillende. Vores branche er meget konkurrencepræget, så det er svært at spå 100 pct. om, hvordan det vil gå. Så det er meget positivt, at det er lykkedes os at vinde en række spændende opgaver", siger Peter Dalsgaard til Licitationen.

Mens årets resultat er steget fra 4,2 mio. kroner til 8,0 mio. kroner, er driftsindtjeningen hos Cubo Arkitekter faldet fra 10,6 mio. kroner til knap 8 mio. kroner. Faldet på mere end to mio. kroner skyldes ifølge årsrapporten primært en stigning i personaleomkostningerne. Peter Dalsgaard har ikke ønsket at uddybe, hvad årsagen er til de øgede omkostninger til personale. Antallet af medarbejdere er 63, ligesom i sidste periode.

Cubo Arkitekter har i regnskabsperioden, der løber fra 1. maj 2015 til 30. april 2016, blandt andet vundet konkurrencer om et nyt besøgs- og driftscenter ved det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild i Nordjylland og revitaliseringen af et middelalderområde ved Nyborg Slot.

Første erhvervsejendomme er klar på udviklingsgrunde i Aarhus

Aarhus går fra stor by til storby

NCC bygger almene boliger til blinde og svagtseende

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier