EjendomsWatch

Nu bliver det billigere at eje erhvervsejendom på Vestsjælland

Kalundborg Kommune sløjfer fra nytår dækningsafgiften, som ifølge Dansk Byggeri årligt indbringer kommunerne 2,4 mia. kr. på landsplan.

Foto: Smart City Kalundborg

Mens flere kommuner fra næste år sænker den særlige skat på erhvervsejendomme — dækningsafgiften —går Kalundborg Kommune skridtet videre og helt fjerner den til næste år.

Kommuner skærer i ejendomsskatterne

Som led i budget 2017-2020 afskaffer kommunen nemlig afgiften, som i år er på fem promille. Det svarer til, at virksomheder i kommunen i år betaler 12,3 mio. kr. i dækningsafgift, skriver Licitationen.

Kommunen satte for et par år siden afgiften ned fra 7,2 promille til de nuværende fem, "og nu tager vi så resten", siger borgmester og KL-formand Martin Damm (V) til avisen.

Afgiften afskaffes for at give især mindre erhvervsdrivende en håndsrækning og for at få erhvervsmæssig vind i sejlene i kommunen, fremgår det.

Ifølge Dansk Byggeri indbringer dækningsafgiften de kommunale kasser 2,4 mia. kr. hvert år.

Jysk ejendomsinvestor giver lokalpolitikere grå hår i hovedet

Sjællandske hospitaler på 240.000 kvm solgt for 4 mio. kr.

Slagelse har flest tilflyttere uden for storbyerne

Investorgruppe køber op på Sjælland for trecifret millionbeløb

Mere fra EjendomsWatch

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier