EjendomsWatch

Realkreditten står bag lån for 180 mia. kr. til almene boliger

Det er ikke kun andel og ejermarkedet, der har realkreditlån. Bag almennyttige boliger er der lån for et kæmpe beløb, skriver Realkreditrådet.

Foto: Bo42

Knap en million danskere bor i almene boliger og bag deres bolig står der realkreditlån for sammenlagt over 180 mia. kr. Det skriver Realkreditrådet på baggrund af tal fra Nationalbanken. Og udlånet er i vækst. Det skriver Realkreditrådet i en meddelse.

I dag har realkreditinstitutterne udlån for 182,7 mia. kr. til almene boliger i Danmark, står der i meddelsen.

"Det er ikke sikkert, at man lige tænker over det i dagligdagen, men hvis man bor i en almen bolig, nyder man faktisk også godt af, at vi i Danmark har nogen af de billigste boligrenter, der findes. Realkreditten har et stort udlån til almene boliger til en meget billig rente. Det kommer rigtig mange mennesker til gode," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Realkreditten yder både lån til nybyggeri og til større renoveringer. Godt seks ud af ti lånekroner til alment boligbyggeri er med fast rente, fremgår det.

FSB sparer 26 mio. kr. gennem bedre indkøb

Boligselskab bygger 124 ungdomsboliger oven på Falck-station

Topdanmark Ejendomme vil tjene penge på at bygge til jævne indkomster

Renovering af almene boliger ender med ekstraregning på 35 millioner

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FinansWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier