EjendomsWatch

Københavns multiarena offentliggør åbningsdato

Den længe ventede Royal Arena i Ørestad åbner med en rockkoncert. Direktør melder om kommercielt salg for trecifret millionbeløb.

Københavns nye multiarena i Ørestad bliver åbnet af rockbandet Metallica, der har danske Lars Ulrich som trommeslager. | Foto: Evan Agostini/AP/Polfoto

Når Københavns nye multiarena, Royal Arena i Ørestad på Amager, slår dørene op for første gang den 3. februar 2017, bliver det med en koncert med rockbandet Metallica. Det skriver eb.dk. To dage senere spiller bandet med den danske trommeslager Lars Ulrich igen i multiarenaen, hvor maksimumkapaciteten til koncerter er 16.000 tilskuere.

Dan Hammer, adm. direktør for arenaens driftsselskab Danish Venue Entreprise, siger til Berlingske, at multiarenaens kommercielle salg har rundet et trecifret millionbeløb. Det mest synlige kommercielle islæt er navnet Royal Arena, der har kostet bryggeriet Royal Unibrew et tocifret millionbeløb.

"Vi vil have, det skal være et mødested for dansk og svensk erhvervsliv, og vi har ned på antalllet af suiter, så vi kan dem på international højt niveau," siger Dan Hammer til Berlingske med henvisning til de 14 vip-suiter, som virksomheder kan leje på tre-årige kontrakter.

Selskabet bag arenaen, Arena CPHX, måtte tidligere i år bede de to ejere, Realdania og Københavns Kommune, om et lån på næsten 125 mio. kr. Det svarer til en fordyrelse på knap 10 pct. af de samlede anlægsudgifter på ca. 1,3 mia. kr. En entreprenørs fejlagtige montering af 5000 bolte i tagspærene kostede mellem tre og fire måneders forsinkelser i byggeriet.

5000 fejlmonterede bolte forsinker multiarena

Selskab bag ny multiarena går tiggergang hos ejere

TV 2-formand skal hjælpe ny multiarena i gang

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier