EjendomsWatch

FSB sparer 26 mio. kr. gennem bedre indkøb

Boligorganisationen har med en målrettet indsats formået at spare på sine indkøb.

FSB's bebyggelse Bellahøj i København. | Foto: PR

Den almene boligorganisation FSB — det tidligere Socialt Boligbyggeri — har ved hjælp af et mere effektivt indkøb lykkedes at nedbringe sine indkøbsudgifter med 26 mio. kr. siden 2013, oplyser FSB i en pressemeddelelse.

Ifølge indkøbskonsulent Anne Marie Lindegaard skal FSB i gang med en ny udbudsrunde på håndværkerydelser, hvor man regner med at spare 10 pct. i forhold til de nuværende priser.

FSB's boligafdelinger bliver delt op i syv puljer, alt efter hvor de ligger i København, eller om de er med i et driftsfællesskab. Her bliver så afholdt udbud for hver pulje, forklarer hun.

"Vi er ikke interesseret i én stor udbyder til hele FSB. Vi ved, at mange beboervalgte og medarbejdere i driften gerne vil beholde de lokale håndværkere, de kender. Og det er absolut muligt. Men håndværkerne skal selvfølgelig huske at byde på et udbud," siger Anne Marie Lindegaard i meddelelsen.

Hun peger desuden på, at udbyderne bliver nødt til at oppe sig, hvis de skal vinde et udbud.

"Udbyderne leverer som regel en bedre vare eller ydelse, når vi laver et stort udbud. Så ved de, der er mange andre på banen, og at konkurrencen er hård. Dermed har vi mulighed for at få nogle gode priser og spare mange penge," fortsætter hun.

Nyt prisbilligt boligkoncept rulles snart ud i København

Almen boligforening sender regning til beboere efter solcellefiasko

Boligselskab får ny topchef

Digitale løsninger skal sikre billigere drift af 350.000 almene boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier