EjendomsWatch

Lukning efterlader tobakskoncern med ejendom til 28 mio. kr.

STG lukker to fabrikker for at effektivisere, heraf en i Nykøbing Falster, hvor der er 100 ansatte.

Foto: Ida Munch, Polfoto (arkiv)

Scandinavian Tobacco Group (STG) meddeler torsdag, at koncernen lukker to fabrikker, én i Nykøbing Falster og én i Belgien.

Lukningen betyder, at tobakskoncernen forventer at kunne nå sit mål om årlige besparelser på 140 mio. kr. allerede ved udgangen af 2017 mod hidtil ventet ved udgangen af 2018, oplyser selskabet til Nasdaq Copenhagen, hvor STG blev børsnoteret tidligere i år.

Ifølge tingbogen er den offentlige værdi af STG's produktionsejendomme i Nykøbing Falster 28,5 mio. kr. for de godt 10.000 kvm.

"Vi anerkender, at dagens meddelelse påvirker vores ansatte og deres familier. Også for lokals­amfundene er dette en ubehagelig begivenhed. Vores fabrikker har en lang historie i de byer, hvor vi producerer," lyder det fra STG's topchef Niels Frederiksen.

"Vi føler os ansvarlige ikke kun over for vores ansatte, deres familier og byerne Nykøbing og Wuustwezel, men over for alle de lokalsamfund, hvor vi fremstiller vores produkter. Vi agter at påtage os dette ansvar ved at behandle vores ansatte i Nykøbing og Wuustwezel ordentligt," fortsætter han.

Nyt butikscenter og almene boliger undervejs på Falster

C.W. Obel vil modernisere tidligere fabriksbygninger og bygge nyt

Solidt investeringsafkast hos stenrig ejendomsinvestor

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier