EjendomsWatch

Pensionskassers prestigebyggeri får første butikslejere på plads

Kaffe og chokolade er på menuen, mens der kan shoppes ure og smykker i Axel Towers i midten af København. Første erhvervslejemål er også på plads her et halvt år før åbningen.

Foto: Jens Henrik Daugaard

Det første butikslejere er på plads i Københavns nye pejlemærke, Axel Towers over for Tivolis hovedindgang. Lejerne er kaffekæden Starbucks, Peter Beier Chokolade og ur- og smykkeforhandleren Klarlund.

Det skriver en af ejerne af de fem tårne, ATP Ejendomme, i en pressemeddelelse.

"Med Starbucks, Klarlund og Peter Beier lægger vi stilen for den type af retail-koncepter, vi gerne vil have ind. Det er koncepter af høj kvalitet og med en bred appel både i forhold til de mange københavnere og turister, som færdes i området omkring Axeltorv, og i forhold til de mange kontoransatte, som får deres daglige gang længere oppe i tårnene," siger Michael Nielsen, direktør for ATP Ejendomme, i meddelelsen.

Foruden en skybar på 8.-10. sal i toppen af et af tårnene, vil der i stueetagen og på 1. sal være butikker, restauranter og caféer med adgang fra Axeltorv og Vesterbrogade samt den offentlige byhave imellem tårnene.

Ejet af tre pensionskasser

ATP Ejendomme ejer Axel Towers sammen med pensionskasserne Industriens Pension og PFA. Ejendommen åbner for offentligheden i foråret 2017.

Byggeriet består af i alt fem sammenvoksede, runde tårne med varierende højde fra 28 til 61 meter. Tegnestuen Lundgaard & Tranberg Arkitekter og totalentreprenøren Züblin har stået udformningen af de 40.200 kvm fordelt med 23.000 kvm over terræn og 17.200 kvm offentligt tilgængelig parkeringskælder i fem etager med plads til 160 biler og 300 cykler.

I forvejen har advokatfirmaet Gorrissen Federspiel sat sig på et kontorlejemål i tårnenes øvre etager. Her flytter advokatfirmaet til fra et lejemål i en nærliggende karré, hvor en overvejende del af ejendommene er ejet af en familie, der ser nye muligheder efter udviklingen af Axel Torv.

Ejendomsfamilie vil sætte liv i kendt karré

Selvtænkende kontorer giver familien Juul nok at se til

Entreprenørgigant er tilbage i sorte tal

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier