EjendomsWatch

Forvirring i ejendomsbranchen om, hvem nye EU-regler omfatter

Der hersker stor forvirring blandt ejendomsselskaber om, hvorvidt de er indbefattet af EU-regler for forvaltere af alternative investeringsfonde eller ej, mener advokat med speciale i emnet.

Foto: Ritzau Scanpix/Janus Engel

Efter indførelsen af EU-regler gældende for forvaltere af alternative investeringsfonde — de såkaldte FAIF-regler — er der opstået forvirring blandt selskaber i ejendomsbranchen om, hvorvidt de er underlagt reglerne. Det mener David Moalem, der er advokat og partner i Bech-Bruun.

Ifølge ham kan det dog i grove træk koges ned til, at selskaber, der har en strategi rettet mod ejendomsdrift, som udgangspunkt ikke er omfattet af FAIF-reglerne. Et ejendomsinvesteringsselskab, der derimod fokuserer på at investere i ejendomme, vil til gengæld være omfattet af reglerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier