EjendomsWatch

Danmark skal have en tredjedel flere turister i 2025

Der skal være 17 mio. flere overnatninger i 2025, fremgår det af mål for ny turismestrategi.

Foto: Simon Fals, Polfoto (arkiv)

Danmark skal have en tredjedel flere turister, og turismeomsætningen skal nå 140 mia. kr. i 2025.

Det er målene i en ny strategi for turisme i Danmark, som erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) lancerer mandag.

"Selv om de seneste år er gået godt for dansk turisme, går det også godt hos flere af vores konkurrenter, og Danmark har tabt markedsandele i de senere år."

"Derfor styrker vi nu indsatsen, så vi kan tiltrække flere turister, der bruger flere penge og er mere tilfredse med at gæste Danmark," siger erhvervs- og vækstministeren i en pressemeddelelse.

Målet om en tredjedel flere turister i 2025 svarer til, at Danmark skal have 17 mio. flere overnatninger end i 2015. Turismeomsætningen skal nå 140 mia. kr. i 2025, hvilket er 45 mia. kr. mere end i 2014.

Desuden skal de udenlandske turister i 2025 være mindst lige så tilfredse med ferieoplevelsen i Danmark som gennemsnittet i Nordeuropa.

Sammen med målene lancerer ministeren en række indsatsområder, der skal sikre den ønskede vækst i turismen. Blandt andet skal det sikres, at der er nok overnatningsmuligheder til den store efterspørgsel i højsæsonen.

Regeringen vil derfor hæve bundfradraget for udlejning af helårsboliger, værelser og sommerhuse fra 2018, hvis der gennem et bureau eller en deleøkonomisk platform foretages indberetning til Skat.

Bundfradraget på helårsboliger og værelser skal hæves med 10.000 kr., mens fradraget for udlejning af sommerhuse skal forøges med 5000 kr., fremgår det af strategien.

Desuden vil ministeren modernisere restaurationsloven, så unge over 15 år kan arbejde på familierestauranter og caféer, hvor der både sælges mad og alkohol. Derudover skal mobildækningen forbedres, så det bliver nemmere for turisterne at være på nettet.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier