EjendomsWatch

Større erhvervsejendom i Gentofte skifter ejer

En større investeringsejendom i Gentofte har netop skiftet hænder. Lejekontrakt med fitness-kæde har været afgørende ved salget.

Foto: PR

En ejendom i Gentofte er blevet solgt af sin fynske ejer.

Ejendommen, der ligger på Lyngbyvej 317A, huser et fitnesscenter i kæden Fitness World, og kontrakten med netop dette har været afgørende for køber ved salget, oplyser mægleren, Nybolig Erhverv, der har forestået salget.

Den lange lejekontrakt været helt central for køber.

Mikkel Andersen, partner og erhvervsmægler i Nybolig Erhverv.

"Ejendommen har været indrettet som fitnesscenter og har et begrænset anvendelsesområde. Der er eksempelvis ingen porte i bygningen, hvilket gør, at den ikke er optimal som lager. Derfor har den lange lejekontrakt været helt central for køber," forklarer Mikkel Andersen, partner og erhvervsmægler i Nybolig Erhverv, i en pressemeddelelse.

Ifølge databasen Biq er ejendommen solgt for 19,5 mio. kr. Ejendommens matrikulære areal lyder på 1684, hvoraf det samlede bygningsareal er 704 kvm, og det samlede erhvervsareal er 1036 kvm.

Afgørende kontrakt

Køber er ifølge databasen Investeringsselskabet af 1.12.12 med Torben Engebæk Svenningsen som direktør og med det svenske selskab SL Capital som ejer. Hos SL Capital står Torben Engebæk Svenningsen som stifter, og af selskabets hjemmeside kan man læse, at SL Capital opererer i datterselskaber i Danmark, Sverige og Luxembourg.

SL Capitals formål er ifølge selskabets hjemmeside, at "maksimere værdien for aktionærerne gennem ejendomsinvesteringer, handel med valuta og derivater, venturekapitalinvesteringer og langsigtede investeringer i børsnoterede aktier."

Med ejendommen i Gentofte er Torben Engebæk Svenningsen sikret et godt afkast i minimum 8 år, idet salget foruden ejendommen omfatter en lang lejekontrakt med Fitness World, der igennem en længere årrække har været hovedlejer i ejendommen. Fitness-kæden har ved overtagelsestidspunktet yderligere 8 års uopsigelighed.

At ejendommens beskaffenhed udelukker beboelse, har været det springende punkt for andre ellers interesserede investorer.

"Ejendommen er optimalt beliggende midt i et boligkvarter og lige ved tilkørslen til Lyngbymotorvejen, hvilket gør den meget synlig – og samtidigt er den fornuftigt indrettet og meget veludført. Derfor tiltrak den også mange potentielle investorer, men de fleste måtte springe fra, da det ikke var muligt at få kommunal tilladelse til at konvertere den hundrede procent til beboelse," siger Mikkel Andersen.

Sælger huserer på Fyn

Sælger er Billums Ejendomme, der er ejet af fynboen Ole Billum Jensen. Han købte ejendommen i 2011.

Ole Billum Jensen har primært kastet sin kærlighed for ejendomsinvesteringer i bygninger på Fyn. Her ejer han otte ejendomme i Faaborg-Midtfyn Kommune, tre i Odense, to i Svendborg og en i Assens. Derudover har han dog også en enkelt ejendom i Herning.

Ole Billum Jensens interesse i at få ejendommen afsat skyldes hans erkendelse af det udsigtsløse i at eje en ejendom i hovedstadsområdet, når størstedelen af hans investeringer var beliggende på Fyn, lyder det i meddelelsen fra Nybolig.

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier