EjendomsWatch

TK-topchef tilfreds trods røde kvartalstal

TK Development forventer at overholde tidsplanen i selskabets projekter.

Frede Clausen, topchef i TK Development. | Foto: Peter Rahbek/Kenneth Jensen

Selv om minusset på bundlinjen er blevet større i regnskabet for første halvår, er der så godt styr på de igangværende projekter, at TK Development forventer at kunne indfri sine forventninger til et positivt årsresultat.

Det siger adm. direktør i TK Development Frede Clausen oven på offentliggørelsen af ejendomsudviklingsselskabets regnskab for andet kvartal.

"Det her følger den plan, vi har lagt. Det er også derfor, vi fastholder vores forventninger for indeværende år. Vi er jo afhængige af nogle indtægter, som kommer lidt i klumper i takt med at vi sælger projekterne. Der ligger en stor del, der bliver afleveret i den nærmeste fremtid," påpeger Frede Clausen over for Ritzau Finans.

I årets første seks måneder blev det til et underskud før skat på 9,3 mio. kr. mod et minus på 3,2 mio. kr. i samme periode året før.

"Selv om vi har et negativt resultat, er vi udmærket tilfreds med de bagvedliggende forhold," slår Frede Clausen imidlertid fast.

Projekter følger planen

TK Developments større projekter går ifølge den adm. direktør da også helt efter tidsplanen.

"Det går godt med salget, udlejningen og byggeriet. Så vi har faktisk fin fremdrift i de projekter, vi har i gang. Og vi har rigtigt mange store projekter," forklarer han med henvisning til blandt andet byggeriet af det nye shoppingcenter Broen Shopping i Esbjerg, boligprojektet Amerika Have i København og et boligprojekt i Warszawa.

Frede Clausen hæfter sig desuden ved, at TK Development også har succes med at blive hyret til nye projekter. Eksempelvis har kommunen Arninge i Stockholm valgt TK Development som samarbejdspartner til udvikling af et butiksprojekt på cirka 60.000 kvm.

Ser man på TK Developments regnskab for første halvår er omsætningen da også steget til 237,1 mio. kr. fra 168,1 mio. kr.

"Og omsætningen vil vokse yderligere i fjerde kvartal og væsentligt mere i næste år, hvor vi afleverer de her store projekter," spår Frede Clausen.

At bundlinjen er gået tilbage skyldes simpelthen, at indtægterne fra projekterne ikke er bogført endnu.

"Vi tæller ikke så meget på omsætning, men mere på bruttoresultatet på de enkelte projekter. Og det ser faktisk rigtig fornuftigt ud," pointerer Frede Clausen.

Bruttoresultatet er steget til 44,3 mio. kr. i første halvår 2016 fra 30,8 mio. kr. året før.

TK Development fastholder forventningerne til det forskudte regnskabsår 2016/17 om et samlet koncernresultat før skat på 10-30 mio. kr.

TK-topchef: Afvikling af sideforretning går hurtigere end forventet

TK Development: Et moderne indkøbscenter er mere end butikker

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier