EjendomsWatch

Byggeriet tordner mod ændringer i tilbudsloven

En række af byggeriets store organisationer mener, at regeringens planlagte ændringer i tilbudsloven vil føre til mindre og ikke mere konkurrence.

Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri. | Foto: Ricky John Molloy/PR

Flere af byggeriets organisationer melder sig nu i koret af kritikere af regeringens planer om at ændre reglerne til tilbudsloven, så flere af de mindre opgaver bliver annonceret offentligt. Det skriver Licitationen.

Formålet med ændringen er at styrke konkurrencen på bygge- og anlægsområdet, så kommuner, regioner og stat får mere for pengene.

"Det ligner en forskruet konkurrencebesættelse mere end borgerlig-liberal erhvervspolitik. Konkurrence er godt, men der skal være mening med vilkårene. Dette forslag i regeringens ellers udmærkede og ambitiøse helhedsplan rammer ikke skiven", siger Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri, til Licitationen.

Forslaget er en del af regeringens 2025-plan, hvor man ifølge en række af byggeriets organisationer vil begrænse virksomhedernes mulighed for at indhente en håndfuld uformelt forhandlede underhåndsbud.

Overskudsgraden halter trods fremgang i bygge- og anlægsbranchen

Anklager lukker kartelsag mod Skou Gruppen

En byggetilladelse? Ja, vent lige 101 dage

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier