EjendomsWatch

Byggeriet tordner mod ændringer i tilbudsloven

En række af byggeriets store organisationer mener, at regeringens planlagte ændringer i tilbudsloven vil føre til mindre og ikke mere konkurrence.

Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri. | Foto: Ricky John Molloy/PR

Flere af byggeriets organisationer melder sig nu i koret af kritikere af regeringens planer om at ændre reglerne til tilbudsloven, så flere af de mindre opgaver bliver annonceret offentligt. Det skriver Licitationen.

Formålet med ændringen er at styrke konkurrencen på bygge- og anlægsområdet, så kommuner, regioner og stat får mere for pengene.

"Det ligner en forskruet konkurrencebesættelse mere end borgerlig-liberal erhvervspolitik. Konkurrence er godt, men der skal være mening med vilkårene. Dette forslag i regeringens ellers udmærkede og ambitiøse helhedsplan rammer ikke skiven", siger Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri, til Licitationen.

Forslaget er en del af regeringens 2025-plan, hvor man ifølge en række af byggeriets organisationer vil begrænse virksomhedernes mulighed for at indhente en håndfuld uformelt forhandlede underhåndsbud.

Overskudsgraden halter trods fremgang i bygge- og anlægsbranchen

Anklager lukker kartelsag mod Skou Gruppen

En byggetilladelse? Ja, vent lige 101 dage

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier