EjendomsWatch

Byggeriet tordner mod ændringer i tilbudsloven

En række af byggeriets store organisationer mener, at regeringens planlagte ændringer i tilbudsloven vil føre til mindre og ikke mere konkurrence.

Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri. | Foto: Ricky John Molloy/PR

Flere af byggeriets organisationer melder sig nu i koret af kritikere af regeringens planer om at ændre reglerne til tilbudsloven, så flere af de mindre opgaver bliver annonceret offentligt. Det skriver Licitationen.

Formålet med ændringen er at styrke konkurrencen på bygge- og anlægsområdet, så kommuner, regioner og stat får mere for pengene.

"Det ligner en forskruet konkurrencebesættelse mere end borgerlig-liberal erhvervspolitik. Konkurrence er godt, men der skal være mening med vilkårene. Dette forslag i regeringens ellers udmærkede og ambitiøse helhedsplan rammer ikke skiven", siger Peter Stenholm, direktør i Dansk Byggeri, til Licitationen.

Forslaget er en del af regeringens 2025-plan, hvor man ifølge en række af byggeriets organisationer vil begrænse virksomhedernes mulighed for at indhente en håndfuld uformelt forhandlede underhåndsbud.

Overskudsgraden halter trods fremgang i bygge- og anlægsbranchen

Anklager lukker kartelsag mod Skou Gruppen

En byggetilladelse? Ja, vent lige 101 dage

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier