EjendomsWatch

Rohde advarer om prisboble på Københavns boligmarked

Prisstigningerne i København er bekymrende, mener nationalbankdirektør Lars Rohde.

Foto: Danmarks Nationalbank

Selv om boligpriserne er steget betydeligt de seneste tre-fire år, er der ikke noget, der tyder på, at det danske boligmarked står over for en ny boligprisboble på landsplan. Men i København kan boligmarkedet dog være tæt på.

Det vurderer Nationalbanken ud fra en test, den har gennemført.

I hovedstaden har prisstigningerne nemlig været så langvarige og stærke, at udviklingen kan skyldes en boble, ligesom det var tilfældet i 00'erne.

"Udviklingen giver grund til bekymring," slår Lars Rohde, der er direktør for Nationalbanken, fast på et pressemøde i forbindelse med bankens kvartalsoversigt for tredje kvartal.

I 00'erne rundede de årlige prisstigninger 20 pct. I dag er der tale om årlige stigninger på 4-5 pct. Derfor er der ikke på landsplan tegn på en ny boligboble.

Nationalbanken sænker skønnet for væksten i dansk økonomi

Banker mener at være forsigtige nok ved finansiering af projektejendomme

Finanstilsynet sætter luppen på udlån til projektejendomme

Vagthund varsler indgreb mod stigende ejendomspriser

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier