EjendomsWatch

Millionrenovering af prestigeprojekt i Aarhus er indledt

Udskiftningen af facadeplader på Dokken, og udbedringen af de omfattende følgeskader er netop gået i gang.

Foto: Polfoto

Aarhus' dyreste anlægsprojekt nogensinde, Dokken, vil være pakket ind i stilladser de næste otte måneder. Det skriver Jyllands-Posten.

Onsdag underskrev Aarhus Kommune således en aftale med facadeentreprenøren Kai Andersen om udskiftning af problematiske MgO-plader på Dokken, og udbedringen af de omfattende følgeskader af pladerne.

Arbejdet skal være færdig 1. maj 2017, og regningen lyder på mindst 24 mio. kr. - dertil kommer rådgivning og uforudsete udgifter. Det betyder, at Dokken vil være pakket ind i stilladser fire måneder ind i 2017, hvor Aarhus er europæisk kulturhovedstad.

"I forhold til kulturhovedstaden så har vi fundet en praktisk løsning for at få det gjort, så det generer åbningshøjtideligheden mindst muligt, men det er selvfølgelig ærgerligt, at der skal stå et stillads ved den ikonbygning, som byen er stolt af. Det er en forbandet træls sag, men vi skal have løst den så godt som muligt for ikke at skade bygningen yderligere, og det her er det kompromis, vi kan blive enige om," siger stadsdirektør Niels Højberg, Borgmesterens Afdeling, som bygningen refererer til, til Jyllands-Posten.

International kåring af Aarhus-byggeri er sket med dansk-domineret jury

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier