EjendomsWatch

Kommanditselskaber er igen i fremgang på ejendomsmarkedet

For udbydere af ejendomme i kommanditselskaber ser 2016 ud til at blive det bedste år siden finanskrisen. Men pensionskasserne dominerer markedet og presser projektudbyderne ud i alternative investeringer.

Foto: Ilan Brender/POLFOTO/arkiv

Der er kommet gang i markedet for udbydere af ejendomme i kommanditselskaber, skriver Berlingske i annoncetillægget Business Ejendomme.

Men markedet er presset af aggressive pensionsselskaber, der er villige til at betale en højere pris for en ejendom end den, som forsigtige banker vil acceptere som belåningsgrundlag. Det gælder blandt andet inden for butiksejendomme, hvor der derfor må tænkes alternativt.

"Vi begynder så småt at kigge på alternative ejendomme. Det kan være restaurationsejendomme, for eksempel Burger King eller Sunset Boulevard. Det har vi nogle tætte dialoger om," siger Martin Kibsgaard Jensen, adm. direktør i Blue Capital, til Business Ejendomme.

Ifølge Martin Kibsgaard Jensen øger Blue Capital i år omsætningen med 50 pct. i forhold til 2015, som ellers var et rekordår. Direktøren noterer sig, at der er kommet en væsentlig andel helt nye kunder. Hidtil har 30-40 pct. af salget været til eksisterende kunder.

Habro & Finansgruppen er tilfreds med årsresultatet

Formueforvalter nærmer sig sit investeringsmål med ny fond

Habro & Finansgruppen deles i to

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier