EjendomsWatch

SLA-tegnet rådhustag vinder skandinavisk pris

Bæredygtigt tag i Egedal Kommune får bl.a. anerkendelse for sin måde at genbrug regnvand på.

Foto: PR

Skandinaviens mest bæredygtige tag er i 2016 placeret på toppen af Egedal Rådhus og Sundhedscenter. Det står klart, efter Egedal Kommune har modtaget Scandinavian Green Roof Award for sin taghave, meddeler arkitektfirmaet SLA.

Taghaven er tegnet af SLA, mens bygningen er tegnet af Henning Larsen Architects.

Den store, grønne taghave bruger lokale plantearter til at skabe et frodigt og grønt naturrum, der med dufte, farver og lyde tilbyder mulighed for ophold og aktiviteter for både rådhusets ansatte, sundhedscentrets brugere og Egedals borgere. Taghaven udgør i alt 2774 kvm rekreativt parkareal og står åben døgnet rundt.

"Det grønne tag på Egedal Rådhus og Sundhedscenter er et godt eksempel på, hvordan vi bruger naturen innovativt til at skabe både funktionelle og herlighedsmæssige kvaliteter. Ved hjælp af en bred vifte af lokale planter og træer har vi dramatisk øget biodiversiteten i området og forbedret bygningens evner indenfor klimatilpasning," siger Mette Skjold, adm. direktør i SLA, i meddelelsen.

Regnvand holdes tilbage på taget

Hun peger endvidere på, at naturdesignet giver nye sociale opholdsmuligheder for de ansatte og grønne restituerende sanseindtryk til sundhedscenterets brugere, der dermed får en god naturoplevelse – lige udenfor døren."

Projektet høster også anerkendelse for dets udnyttelse af regnvand, hvor en teknisk systemløsning med drænbakker og 10-40 cm substrat tillader, at store mængder regnvand tilbageholdes og forsinkes på taget og dermed reducerer CO2- udslippet.

Scandinavia Green Roof Association er en non profit- organisation, der med base i Malmö arbejder for at fremme grønne tage i Skandinavien. Det store Ørestad-byggeri 8-tallet, tegnet af Bjarke Ingels Group (BIG), er blandt de tidligere modtagere af prisen.

Rådgivningsvirksomhed opruster med ny formand

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier