EjendomsWatch

Nordicom nedjusterer efter forhøjelse af bidragssatser

Det børsnoterede ejendomsselskab fortsætter tumultarisk tilværelse og må æde kreditorernes krav i sig.

Allan Andersen, bestyrelsesformand i Nordicom. | Foto: PR

Bidragsforhøjelser på realkreditgæld bliver en dyr fornøjelse for ejendomsselskabet Nordicom, der på den baggrund må se sig nødsaget til at nedjustere forventningerne til indtjeningen i 2016.

Tre realkreditinstitutter har på lån for cirka 1214 mio. kr., svarende til 53,4 pct. af Nordicoms finansielle gæld, varslet en forhøjelse af bidragssatser til 4,5 pct.

Og som følge af den højere pris på finansieringen venter Nordicom nu blot et EBVAT-resultat (resultat eksklusive værdireguleringer og skat, red.) for hele året på 15-25 mio. kr. Den tidligere forventning var et resultat i niveauet 20-30 mio. kr.

"Bidragsforhøjelserne påvirker ikke Nordicoms overordnede finansielle situation, men understreger derimod behovet for en gennemførelse af en restrukturering af Nordicom," skriver selskabet i sit halvårsregnskab.

Nordicom-formand: Selskabets redning er ude af vores hænder

Ny britisk storaktionær er hemmelighedsfuld om sin plan med Nordicom

I første halvår har Nordicom realiseret et EBVAT på 11,2 mio. kr., hvilket er en forbedring på 2,8 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år.

Derimod er resultatet før skat faldet fra 19,7 mio. kr. til 2,8 mio. kr., hvilket primært skyldes et fald i værdireguleringer på ejendomme. Værdireguleringer udgjorde for første halvår 2016 et minus på 0,5 mio. kr. mod positive reguleringer på 16,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

Af regnskabet står det klart, at Nordicom fortsat er en virksomhed i krise.

"Nordicom er i en vanskelig finansiel situation, og ledelsens væsentligste fokus er fortsat at bestræbe sig på at gennemføre en finansiel restrukturering af Nordicom, herunder særligt at forfølge mulige investorspor," fremgår det af regnskabet.

Schaumann: Britisk plan for Nordicom er bedre end den svenske

Svenskere trækker redningsplan til Nordicom

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier