EjendomsWatch

Nordicom nedjusterer efter forhøjelse af bidragssatser

Det børsnoterede ejendomsselskab fortsætter tumultarisk tilværelse og må æde kreditorernes krav i sig.

Allan Andersen, bestyrelsesformand i Nordicom. | Foto: PR

Bidragsforhøjelser på realkreditgæld bliver en dyr fornøjelse for ejendomsselskabet Nordicom, der på den baggrund må se sig nødsaget til at nedjustere forventningerne til indtjeningen i 2016.

Tre realkreditinstitutter har på lån for cirka 1214 mio. kr., svarende til 53,4 pct. af Nordicoms finansielle gæld, varslet en forhøjelse af bidragssatser til 4,5 pct.

Og som følge af den højere pris på finansieringen venter Nordicom nu blot et EBVAT-resultat (resultat eksklusive værdireguleringer og skat, red.) for hele året på 15-25 mio. kr. Den tidligere forventning var et resultat i niveauet 20-30 mio. kr.

"Bidragsforhøjelserne påvirker ikke Nordicoms overordnede finansielle situation, men understreger derimod behovet for en gennemførelse af en restrukturering af Nordicom," skriver selskabet i sit halvårsregnskab.

Nordicom-formand: Selskabets redning er ude af vores hænder

Ny britisk storaktionær er hemmelighedsfuld om sin plan med Nordicom

I første halvår har Nordicom realiseret et EBVAT på 11,2 mio. kr., hvilket er en forbedring på 2,8 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år.

Derimod er resultatet før skat faldet fra 19,7 mio. kr. til 2,8 mio. kr., hvilket primært skyldes et fald i værdireguleringer på ejendomme. Værdireguleringer udgjorde for første halvår 2016 et minus på 0,5 mio. kr. mod positive reguleringer på 16,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

Af regnskabet står det klart, at Nordicom fortsat er en virksomhed i krise.

"Nordicom er i en vanskelig finansiel situation, og ledelsens væsentligste fokus er fortsat at bestræbe sig på at gennemføre en finansiel restrukturering af Nordicom, herunder særligt at forfølge mulige investorspor," fremgår det af regnskabet.

Schaumann: Britisk plan for Nordicom er bedre end den svenske

Svenskere trækker redningsplan til Nordicom

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier