EjendomsWatch

Milliardbeløb på vej til By & Havn

En kommende koncessionsaftale fra selskabets havneaktiviteter kan hive milliarder ind til By & Havn.

Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Brugsretten til arealerne omkring Københavns havn resulterer sandsynligvis snart i en pæn sjat penge til udviklingsselskabet By & Havn.

Datterselskabet Copenhagen Malmö Port (CMP) oplyser nemlig at have planer om at udskille driften af terminaler i den nordlige del af Malmø havn. Planen er at indgå en såkaldt koncessionsaftale, hvor den indledende periode bliver på 19 år.

Den anslående værdi ligger på, hvad der svarer til 3,2 mia. danske kr., hvoraf halvdelen vil tilfalde By & Havn, der ejer halvdelen af CMP.

Med koncessionen kommer retten til at drive terminalerne og til at bruge grundene og bygninger. Køberen vil også få det fulde ansvar for drift og vedligeholdelse af terminaler.

Planen er, at CMP vil sælge aktierne i selskabet i en international proces, hvor den virksomhed, der overtager, opnår indirekte ret til at drive terminalerne.

Fusioneret med Malmö havn

Udviklingsselskabet By & Havn blev stiftet i 2007, og interessentskabets formål er primært at udvikle arealerne i Ørestad samt Københavns havn samt forestå havnedriften her. Og det er denne havnedrift, det varetages af datterselskabet CMP.

Det fremgår af meddelelsen, at CMP forventer, at den endelige tildeling af koncessionen vil ske i slutningen af efteråret 2016. Koncessionen vil vare fra 1. januar 2017 til 31. december 2040.

Vinderprojekt fundet til boliger på ny ø i Københavns nordhavn

Kramer vil have et blandet København

By & Havn opfører parkeringshus i Ørestad

By & Havn har negativ egenkapital på 4 mia. kr. efter rekordår

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier