EjendomsWatch

2025-plan skal skaffe 65 mia kr

2025-plan vil ifølge DR indeholde en skattereform, en pensionsreform, en udlændinge- og en erhvervspakke.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian

Regeringen vil i sin 2025-plan finde 65 milliarder kroner og sende en kvart million flere i arbejde, oplyser Statsministeriet til DR Nyheder. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil i 2025-planen fremsætte et såkaldt "vækstmål" om, at der skal findes 65 mia. kr. frem mod 2025. Dermed skal Danmark kunne holde trit med velstandsudviklingen i nabolandene Sverige og Tyskland.

Regeringens 2025-plan vil indeholde en skattereform, en pensionsreform, en udlændingepakke og en erhvervspakke, oplyser DR i TV-Avisen. Men det står ikke klart, hvordan regeringen konkret vil finde pengene.

Ifølge DR's politiske korrespondent Christine Cordsen står det dog klart, at regeringen vil tage nogle bestemte midler i brug for at finde de mange milliarder:

"En af de store ting i 2025 -planen er anden del af Løkkes jobreform, som med skattelettelser til de lavestlønnede skal få flere til at gå fra overførselsindkomster til job," siger Christine Cordsen til DR.

Forhøjelse af pensionsalder

Der vil i regeringens 2025-plan blive præsenteret en konkret plan for, hvordan man vil finde mere end to tredjedel (cirka 43 milliarder) af de i alt 65 mia. kr. frem mod 2025.

Ifølge DR forlyder det, at forhøjelsen af pensionsalderen fra 67 til 68 år fremrykkes til 2025. Det er allerede aftalt, at pensionsalderen skal stige til 68 år, men først fra 2030. Forhøjelsen af pensionsalderen skal være med til at skaffe flere hænder på arbejdsmarkedet. 

Desuden ventes en reform af SU-systemet og stramninger på udlændingeområdet at være områder, hvor regeringen kan finde penge for at nå målene i sin 2025 -plan.

Regeringens 2025-plan bliver offentliggjort officielt tirsdag, men allerede mandag aften klokken 20.00 vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortælle om baggrunden for planen, skriver han på Facebook.

 Politisk flertal er parat til lynindgreb mod omdiskuteret lejefidus 

 Kristian Jensen tvinges i nyt samråd om Thule-projekt

 Drama om storstilet Danica-projekt i København fortsætter 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier