EjendomsWatch

Ejendomsvurderinger får sin egen styrelse

Som led i regeringens omfattende plan for en genopbygning af Skat etableres tre nye styrelser.

Foto: Ritzau Scanpix/Lars Krabbe.

Den offentlige vurdering af fast ejendom i Danmark udskilles fra det nuværende Skat.

Det fremgår af den genopbygningsplan for Skat, som regeringen præsenterer fredag eftermiddag og som bl.a. indebærer op mod 2000 nye ansatte.

I alt vil regeringen investere 7 mia. kr. i Skat frem mod 2020, heraf vil de godt 2,5 mia. kr. gå til en styrkelse af ejendomsområdet, fremgår det.

"Tre kerneområder – ejendomsvurdering, inddrivelse og told – som står overfor meget store og komplekse forandringer, etableres i løbet af 2017 som selvstændige styrelser. Mindre og mere specialiserede styrelser vil give mulighed for at styrke fagligheden på de enkelte områder, give et større ledelsesmæssigt fokus, forbedre mulighederne for effektiv styring og samtidig give en mere klar ansvarsfordeling i forhold til de enkelte områder i skatteforvaltningen," hedder det i planen.

Som led i at bygge de tre ny styrelser op etableres en særskilt udviklingsstyrelse.

Hele planen for Skat kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier