EjendomsWatch

"Ubegribeligt at myndighederne kan trække en sag så længe"

Dansk Byggeris direktør går i rette med konkurrencemyndighederne, der viste sig ikke at have en stærk nok sag mod Dansk Byggeris tidligere formand.

Foto: Ritzau Scanpix/Martin Kurt Haglund

Dansk Byggeris direktør, Lars Storr-Hansen, langer ud mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, efter at organisationens tidligere formand, Martin Skou Heidemann, i dag er blevet frikendt i en kartelsag ved Retten i Helsingør.

Byggefirma frifundet for at aftale priser med konkurrent

"Det er med glæde og lettelse, at vi kan ønske Martin Skou Heidemann tillykke med frifindelsen. Det har været en al for lang sag, og det er ubegribeligt, at myndighederne kan trække en sag så længe, som det har været tilfældet, siger direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, i en kommentar til frifindelsen.

Martin Skou Heidemann har under sagens forløb formået at holde sin forretning, Skou Gruppen, i gang, men det er ifølge Dansk Byggeri kritisabelt, at en virksomhed skal leve med så alvorlige – og altså uberettigede – anklager hængende over hovedet i så mange år.

"Konkurrencemyndighederne har ikke holdt sig tilbage med storladen retorik om sagen, og man må spørge om dette og myndighedernes langsommelighed kan have bidraget til, at nogle virksomheder har foretrukket at ”betale ved kasse ét” og komme videre og dermed slippe for et langt og træls sagsforløb, siger Lars Storr-Hansen.

Det er ikke kommet bag på Martin Skou Heidemann, at retten i dag har frikendt ham for beskyldninger om prisaftaler i en sag helt tilbage fra 2008. Sagen har været efterforsket siden 2010, og Martin Skou Heidemann har under hele forløbet stået fast på sin uskyld.

Martin Skou Heidemann var formand for Dansk Byggeri, da konkurrencemyndighederne i sin tid slog sagen stort op under en overskrift om Danmarkshistoriens største byggekartel. På den baggrund valgte Martin Skou Heidemann at nedlægge sit hverv som formand for Dansk Byggeri.

På Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside er seneste nyhed tirsdag middag, at styrelsen sagsbehandler Semler Agros overtagelse af Midtjysk Maskincenter.

Skou Gruppen bruger millioner under Københavns tage

Skou Gruppen konverterer Pensams prestigeprojekt

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier