EjendomsWatch

Ankesag mod ejendomsspekulant starter i dag

Det er tre år siden, at Kenneth Schwartz Thomsen ankede sin dom på fem års fængsel og 55 mio. kr. Ifølge anklageskriftet skal han have snydt statskassen for 58 mio. kr. i forbindelse med ejendomshandler.

Skattevæsenet henter Lamborghini med en tophastighed på 315 km i timen fra parkeringskælderen på Israels Plads i København. Der var ikke betalt en krone i registreringsafgift af bilen, selvom den var udstyret med danske nummerplader. Baggrunden var, at der ifølge Kenneth Schwartz Thomsen var tale om en firmabil, som han brugte til kørsel i Tyskland. | Foto: Jyllands-Posten/Arkiv

For tre år siden idømte Retten i Helsingør ejendomsinvestoren Kenneth Schwartz Thomsen en bøde på 55 millioner kroner og fem år bag tremmer. I dag starter ankesagen i Landsretten, skriver DR. Anklageskriftet mod Kenneth Schwartz Thomsen lyder på i alt 11 kriminelle forhold omfattende afgiftsunddragelse og skattesvig af særlig grov karakter.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, populært kaldet Bagmandspolitiet, kræver fængselsstraf til Kenneth Schwartz Thomsen. Desuden kræves den tidligere rigmand idømt en bøde på 65 mio. kr. samt erstatning for unddragne selskabsskatter på knap 25 mio. kr.

I alt mener Bagmandspolitiet, der er anklagemyndighed i sagen, at Kenneth Schwartz-Thomsen i årene 2006 og 2007 har snydt statskassen for 71 mio. kr. Hovedparten af pengene - de 58 mio. - skyldes en række ejendomshandler, hvor Kenneth Schwartz-Thomsen er anklaget for at have købt og solgt ejendomme imellem sine egne selskaber til en bevidst for lavt sat pris - på den måde er han sluppet billigere i selskabsskat, mener Bagmandspolitiet.

Selvom Kenneth Schwartz Thomsen betegnes som en af hovedpersonerne i Roskilde Banks krak, er denne sag en ren skatte- og afgiftssag.

Sagsøgt Roskilde Bank-direktør afviser at lån til ejendomsspekulant var forkert

Roskilde Banks direktør følte sig forfulgt af Finanstilsynet

Rene Müller anker fængselsdom til landsretten

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier