EjendomsWatch

Ugebrev har moderat negativ holding til Matas-aktien

Trods pæn organisk vækst er ugebrevet lunken over for materialistkæden. Kraftigt ekspanderende konkurrent er en af årsagerne.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Klint

Matas’ regnskab for første kvartal (april-maj) viste en overraskende pæn organisk vækst på 2,6 pct., men Økonomisk Ugebrev Formue er alligevel moderat negativ på aktien.

"2,6 pct. er umiddelbart højt og klart i den øverste ende af de udmeldte forventninger om 1-3 pct. vækst for helåret, men som investor skal man ikke lade sig forblænde af "væksten". Der var nemlig flere handelsdage i kvartalet grundet påskens placering i marts i år," fremhæver ugebrevet.

Matas' strategiplan frem til 2020 er en 4 mia. kr. i omsætning, hvilket, hvis det opfyldes, svarer til en vækst på 3 pct. årligt ifølge ugebrevet.

"Det er ikke voldsomt og viser med tydelighed, at Matas ikke er en vækstaktie på nogen måde, vurderer ugebrevet, der derfor fremhæver, at man som investor skal være indstillet på, at afkastet i udgangspunktet består af udbyttet på cirka 5 pct. Dertil kommer en god lav betaværdi (bevæger sig mindre end markedet, red.) på 0,4 pct."

Ugebrevet er dog ikke varm på aktien.

"I lyset af den forhøjede risiko (fra konkurrencen fra Normal, red.) indtager vi en afventede og moderat negativ holdning til Matas-aktien, indtil vi tydeligere kan af- eller bekræfte Normal-effekten," skriver ugebrevet.

Kursmålet sættes til 115-125 kr. på seks måneders sigt mod en slutkurs fredag på 128,00 kr.

Matas opruster med nye butikker i Danmark

Matas-udfordrer har vokseværk

Matas og Normal væbner sig til landsdækkende butikskrig

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier