EjendomsWatch

Prime Office fortsætter fremgang som følge af opkøb

Det børsnoterede ejendomsselskab med fokus på Nordtyskland fastholder forventningerne til hele året.

Foto: PR

Det børsnoterede Aarhus-selskab Prime Office, der investerer i nordtyske bolig- og kontorejendomme, kom ud af andet kvartal med bedre resultater end året før. Det er fortsat opkøbet af ejendomsselskabet Danske Immobilien i juni 2015, der bidrager til fremgangen.

De samlede lejeindtægter steg til 26,5 mio. kr. fra 16,6 mio. kr., resultatet af primær drift blev forbedret til 14,9 mio. kr. fra 2,4 mio. kr., mens bundlinjen gik frem til et overskud på 8,1 mio. kr. fra et plus på 0,1 mio. kr.

Målt på driftsresultatet EBIT er Prime Office med et resultat på 32,7 mio. kr. i første halvår også godt og vel halvvejs i forhold til årets samlede og uændrede forventninger om et resultat på 60-66 mio. kr.

Forventningerne til lejeindtægterne er uændrede over 106 mio. kr. i 2016.

Prime Office melder i øvrigt om en positiv udvikling på det tyske ejendomsmarked.

"Det tyske ejendomsmarked udvikler sig fortsat positivt efter brexit, og både usikkerhed i aktiemarkederne og de fortsat faldende renter betyder fortsat stor efterspørgsel efter fast ejendom som aktivklasse," skriver selskabet, der også har fundet plads i regnskabet til en positiv kommentar fra den tyske avis Handelsblatt.

Ifølge Prime Office har Handelsblatt skrevet om, at brexit forstærker boomet efter "betonguld".

"Her henvises der til de store tyske ejendomsaktier, der er steget dramatisk både før og efter brexit," skriver Prime Office.

Prime Office ejer direkte og indirekte kontorejendomme for 339 mio. kr. Den største post er dog 3232 lejligheder i Nordtyskland med en samlet anslået værdi af 1151 mio. kr. Sidste år blev koncernens ejendomme opskrevet med knap 200 mio. kr.

Prime Office fortsætter vækst efter opkøb

Prime Office ejer nu ejendomme for 1,5 mia. kr.

Børsselskab sælger ejendom i Tyskland 

Nordjysk kapitalforvalter sælger fra for over 1 mia. kr. i Tyskland

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier