EjendomsWatch

Prime Office fortsætter fremgang som følge af opkøb

Det børsnoterede ejendomsselskab med fokus på Nordtyskland fastholder forventningerne til hele året.

Foto: PR

Det børsnoterede Aarhus-selskab Prime Office, der investerer i nordtyske bolig- og kontorejendomme, kom ud af andet kvartal med bedre resultater end året før. Det er fortsat opkøbet af ejendomsselskabet Danske Immobilien i juni 2015, der bidrager til fremgangen.

De samlede lejeindtægter steg til 26,5 mio. kr. fra 16,6 mio. kr., resultatet af primær drift blev forbedret til 14,9 mio. kr. fra 2,4 mio. kr., mens bundlinjen gik frem til et overskud på 8,1 mio. kr. fra et plus på 0,1 mio. kr.

Målt på driftsresultatet EBIT er Prime Office med et resultat på 32,7 mio. kr. i første halvår også godt og vel halvvejs i forhold til årets samlede og uændrede forventninger om et resultat på 60-66 mio. kr.

Forventningerne til lejeindtægterne er uændrede over 106 mio. kr. i 2016.

Prime Office melder i øvrigt om en positiv udvikling på det tyske ejendomsmarked.

"Det tyske ejendomsmarked udvikler sig fortsat positivt efter brexit, og både usikkerhed i aktiemarkederne og de fortsat faldende renter betyder fortsat stor efterspørgsel efter fast ejendom som aktivklasse," skriver selskabet, der også har fundet plads i regnskabet til en positiv kommentar fra den tyske avis Handelsblatt.

Ifølge Prime Office har Handelsblatt skrevet om, at brexit forstærker boomet efter "betonguld".

"Her henvises der til de store tyske ejendomsaktier, der er steget dramatisk både før og efter brexit," skriver Prime Office.

Prime Office ejer direkte og indirekte kontorejendomme for 339 mio. kr. Den største post er dog 3232 lejligheder i Nordtyskland med en samlet anslået værdi af 1151 mio. kr. Sidste år blev koncernens ejendomme opskrevet med knap 200 mio. kr.

Prime Office fortsætter vækst efter opkøb

Prime Office ejer nu ejendomme for 1,5 mia. kr.

Børsselskab sælger ejendom i Tyskland 

Nordjysk kapitalforvalter sælger fra for over 1 mia. kr. i Tyskland

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier