EjendomsWatch

Over 1000 boliger på vej i Horsens

Boliger fylder mest i statistikken over byggeprojekter, der er undervejs i Horsens Kommune. Byen mangler lejeboliger midt i en tid med mange tilflyttere.

Disse nye boligtårne i Horsens får det almene boligselskab Domea som medinvestor. Den første etape bliver fire tårne i fire etager, hvor de almene boliger bliver placeret i de to nederste etager. Øverst skal der være private lejligheder med Dansk Boligbyg som udlejer. | Foto: PR-illustration

Hvis alle boligprojekter i Horsens bliver realiseret, vil der i løbet af de kommende år blive bygget et godt stykke over 1000 rækkehuse og lejligheder i Horsens, skriver Horsens Folkeblad. Avisen har fra Horsens Kommune fået en liste over de større nybyggerier, der er i gang eller på vej i Horsens Kommune.

"Der har været så meget det seneste år, at vi har haft svært ved at følge med," fortæller Ole Christiansen, byggesagsbehandler Horsens Kommune, til Horsens Folkeblad og tilføjer, at to ekstra folk hen over foråret har hjulpet til at holde puklen af sager nede.

Når man spørger hos bygherrer og byggeselskaber, hvad boligboomet i Horsens skyldes, nævnes der primært to årsager: At Horsens generelt mangler lejeboliger, og at byen i disse år oplever en vedvarende vækst og mange tilflyttere.

Ifølge Danmarks Statistik er der i årene 2010-2015 kommet ca. 2600 nye boliger i Horsens. Af dem er lidt over 2000 nybyggerier. Boligbyggerier udgør nu 75-80 pct. af de større byggeprojekter, der er i gang eller på vej.

Horsens går i højden for at få plads til flere

Boligtårne i Horsens får Domea som investor

Retsbygning i Horsens forvandlet til liebhaverlejligheder

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier