EjendomsWatch

Over 1000 boliger på vej i Horsens

Boliger fylder mest i statistikken over byggeprojekter, der er undervejs i Horsens Kommune. Byen mangler lejeboliger midt i en tid med mange tilflyttere.

Disse nye boligtårne i Horsens får det almene boligselskab Domea som medinvestor. Den første etape bliver fire tårne i fire etager, hvor de almene boliger bliver placeret i de to nederste etager. Øverst skal der være private lejligheder med Dansk Boligbyg som udlejer. | Foto: PR-illustration

Hvis alle boligprojekter i Horsens bliver realiseret, vil der i løbet af de kommende år blive bygget et godt stykke over 1000 rækkehuse og lejligheder i Horsens, skriver Horsens Folkeblad. Avisen har fra Horsens Kommune fået en liste over de større nybyggerier, der er i gang eller på vej i Horsens Kommune.

"Der har været så meget det seneste år, at vi har haft svært ved at følge med," fortæller Ole Christiansen, byggesagsbehandler Horsens Kommune, til Horsens Folkeblad og tilføjer, at to ekstra folk hen over foråret har hjulpet til at holde puklen af sager nede.

Når man spørger hos bygherrer og byggeselskaber, hvad boligboomet i Horsens skyldes, nævnes der primært to årsager: At Horsens generelt mangler lejeboliger, og at byen i disse år oplever en vedvarende vækst og mange tilflyttere.

Ifølge Danmarks Statistik er der i årene 2010-2015 kommet ca. 2600 nye boliger i Horsens. Af dem er lidt over 2000 nybyggerier. Boligbyggerier udgør nu 75-80 pct. af de større byggeprojekter, der er i gang eller på vej.

Horsens går i højden for at få plads til flere

Boligtårne i Horsens får Domea som investor

Retsbygning i Horsens forvandlet til liebhaverlejligheder

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier