EjendomsWatch

Mindre statsstøtte standser nedrivninger trods gunstig lovgivning

Kommuner kæmper for at slippe af med faldefærdige ejendomme, men den statslige nedrivningspulje rækker ikke langt. Dansk Byggeri påpeger, at loven ellers giver kommunen ret til at fjerne forfaldne ejendomme.

Foto: Colourbox

Med en statslig pulje på 200 mio. kr. i 2014 faldt omkring 1100 boligejendomme for entreprenørmaskinerne i 2014, viser en evaluering fra Statens Byggeforskningsinstitut. Fra i år er puljen sat ned til 56 mio. kr., og Dansk Byggeri vurderer, at de årlige nedrivninger vil falde til omkring 300 om året. Det skriver Politiken.

Dansk Byggeri har forgæves presset på for at få flere penge i den statslige pulje til de nedrivninger, som interesseorganisationens medlemsvirksomheder gerne vil forestå. Kommunerne behøver faktisk ikke at vente på statspenge, oplyser advokat Henrik Fausing, der arbejder for Dansk Byggeri.

Nedrivningsmillioner samler støv

"Der er hjemmel i byggeloven til at komme efter ejere, der lader deres ejendomme forfalde. Der står i loven, at en ejendom skal være i en 'sømmelig stand' i forhold til omgivelserne," siger han til Politiken.

Det daværende Ministerium for By, Bolig & Landdistrikter vurderede i 2014, at der er omkring 50.000 nedrivningsegnede bygninger på landsplan.

Yderområderne får flere tomme boliger

Flygtninge flytter i nedrivningstruede boliger

Regeringens stop for nedrivninger bringer alment boligselskab på randen af konkurs

Mere fra EjendomsWatch

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier