EjendomsWatch

Mindre statsstøtte standser nedrivninger trods gunstig lovgivning

Kommuner kæmper for at slippe af med faldefærdige ejendomme, men den statslige nedrivningspulje rækker ikke langt. Dansk Byggeri påpeger, at loven ellers giver kommunen ret til at fjerne forfaldne ejendomme.

Foto: Colourbox

Med en statslig pulje på 200 mio. kr. i 2014 faldt omkring 1100 boligejendomme for entreprenørmaskinerne i 2014, viser en evaluering fra Statens Byggeforskningsinstitut. Fra i år er puljen sat ned til 56 mio. kr., og Dansk Byggeri vurderer, at de årlige nedrivninger vil falde til omkring 300 om året. Det skriver Politiken.

Dansk Byggeri har forgæves presset på for at få flere penge i den statslige pulje til de nedrivninger, som interesseorganisationens medlemsvirksomheder gerne vil forestå. Kommunerne behøver faktisk ikke at vente på statspenge, oplyser advokat Henrik Fausing, der arbejder for Dansk Byggeri.

Nedrivningsmillioner samler støv

"Der er hjemmel i byggeloven til at komme efter ejere, der lader deres ejendomme forfalde. Der står i loven, at en ejendom skal være i en 'sømmelig stand' i forhold til omgivelserne," siger han til Politiken.

Det daværende Ministerium for By, Bolig & Landdistrikter vurderede i 2014, at der er omkring 50.000 nedrivningsegnede bygninger på landsplan.

Yderområderne får flere tomme boliger

Flygtninge flytter i nedrivningstruede boliger

Regeringens stop for nedrivninger bringer alment boligselskab på randen af konkurs

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier